Springen naar inhoud

Accu laden


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Cees273

  Cees273


 • 0 - 25 berichten
 • 6 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 22 september 2010 - 07:43

Beste mensen,
ik ben net nieuw en wil wat vragen over de accu.
Weten jullie een site, of kunnen jullie het uitleggen als je een accu hebt welke spanning en stroom je erop moet zetten.
Alvast bedankt, Cees

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Bart

  Bart


 • >5k berichten
 • 7224 berichten
 • VIP

Geplaatst op 22 september 2010 - 08:19

Dat hangt van het type accu af
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton

#3

mcs51mc

  mcs51mc


 • >250 berichten
 • 470 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 september 2010 - 11:22

Ik weet niet in hoeverre je electronisch onderlegd bent, maar hier is een mooie paper rond laden van verschillende soorten accu's.
Dus als je ons meer vertelt over wat je juist wenst te doen, dan kunnen we je misschien gerichter helpen ;)

#4

Cees273

  Cees273


 • 0 - 25 berichten
 • 6 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 23 september 2010 - 07:29

Ik snap het nu hoe je de batterij moet laden met de stroomsterkte, alleen hoe moet je het doen met de spanning?
bijvoorbeeld je hebt een accu van 12 volt en je hebt een zonnepanneel die een constante spanning levert, hoeveel Volt moet hij dan leveren, heb je daar een formule voor/ site? En hoe zit het met een batterij van 1.2 V?

Veranderd door Cees273, 23 september 2010 - 07:31


#5

mcs51mc

  mcs51mc


 • >250 berichten
 • 470 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 september 2010 - 10:55

een zonnepanneel die een constante spanning levert

Dat zijn nu eens twee zaken die niet samen gaan :D/
Zon aanwezig = spanning aanwezig op de klemmen van het paneel
Zon eventjes weg = spanning ook eventjes weg ;)


, hoeveel Volt moet hij dan leveren, heb je daar een formule voor/ site? En hoe zit het met een batterij accu van 1.2 V?

Even in herhaling vallen: hangt af van type accu :D/

#6

Cees273

  Cees273


 • 0 - 25 berichten
 • 6 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 23 september 2010 - 16:26

Maar als je een accu oplaad met een constante voltage, om het vol te krijgen is er dan een minimale waarde van de spanning die erover staat. Bijvoorbeeld als je een accu hebt van 12 V dat je hem minimaal moet laden met 12.2 V?

#7


 • Gast

Geplaatst op 26 november 2010 - 21:56

Maar als je een accu oplaad met een constante voltage, om het vol te krijgen is er dan een minimale waarde van de spanning die erover staat. Bijvoorbeeld als je een accu hebt van 12 V dat je hem minimaal moet laden met 12.2 V?


Hanget van het type batterije af dat je oplaad, groot verschil tussen loodzuur of de batterijetjes die je in kleine elektronica gebruikt of zelfs de modelbouwdingen.

En hoeveel voltage is anders voor iedere batterij, in loodacu laat je eerst voltage en dan amperage, en dat hangt dus af van hoeveel volt er nog rest in de batterije, gewoonlijk kunnen ze zakken tot een voltage van over de iets tien volt, en dan heb je nog wel ampes erin maar 12 volt aparatuur gaat er nie echt meer op werken of wel heel lichtjes.
een goed geladen batterije staat in het begin over de 13 volts en zakt dan af naar 12,7 volts.
Dit is met loodaccus dus, let op eigenlijk kun je maar berpekt spanning en stroom eruit halen, een 20 tot 30 procent en dan is de batterije feitelijk aan een oplaadbeurt toe, dus dat percentage van het vermogen aangegeven op de batterije, niet wat je ziet de top puls die ze kan geven zoms staat er 450 amps en zo op, dat is maar heel kortstondig zo.
loodgelaacus kan je dieper ontalden en sneller opladen, maar moeten specifiek anders opgeladen worden dan gewone loodzuurs, een loodzuur laad je op met maximaal 14,4 volt, 13,8 volt constant, hoe meer amperage erop hoe sneller geladen.
Batterijetjes op chemische processen is een geheel andere zaak, daar laad men doorgaans eerst het amperga en mag het volate echt niet hoger zijn dan het aangegeven volate op de batterije, let op met die dingen zeker met lition ions, een loodcad dat gaat wel die geeft teveel geladen vermogen af in warmte, maar daar zit een wat men noemt geheugen efffect van laden op, moet je maar eens opzoeken is makkelijk te begrijpen heeft te maken met op en ontladen.
Specifiek is het dus allemaal verschillend welk type batterije je hebt.
Ga je voor zonnecellen hun energie op te slaan in batterijen een loodzuur nemen zie dat je zeker niet het angegeven volate overschrijd we deden proefjes met batterijen, op 21 volt laden en hoefd niet veel amperage te zijn erop hoor, ze gaan direct gas wormen gaan bol staan onder de druk en scheuren open, combinatie knalgas, echt gevaarlijk spul, beter niet doen, dan moet je er een spannigsregelaar tussen zetten
Je kan opladers zelf maken er staan genoeg schemas op het net, kopen echter is zeker niet duur kijk eens bij conrad op hun site, soms is de prijs te bouwen niet veel goedkoper dan het aankopen van kant en klaar, groetjes Jayson T belgiqske.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures