Springen naar inhoud

Industriele revolutie


 • Log in om te kunnen reageren

#1

tDy

  tDy


 • >25 berichten
 • 53 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 september 2010 - 17:30

op welke wijze droegen veranderingen in productiemethoden bij aan het ontstaan van een industriele en stedelijk samenleving ?

er waren twee soorten ontwikkelingen in de Engeland, A) men ging over van autarkie(landbouw) naar enclosers
hierdoor kon er efficienter met productiemiddelen worden omgegaan en kwamen er betere productiethoden, als gevolg van deze ontwikkelingen op landbouw ontstonden er overschotten wat er weer voor een bijdrage leverde aan de bevolking , gevolg de bevolkingsgroei steeg enorm, want men werd steeds gezonder.

de reden waarom de grootgrondbezitters hun landbouw gronden omheinde. De grootgrondbezitters konden dit doen (het omheinen van deze gronden) omdat ze politiek inlvoed hadden.


B) een twee ontwikkeling in deze periode was dat er van huisnijverheid wat een van de balangrijkste werkmiddelen waren in de engeland , ging men over naar uitvinden zoals: spining jenny, spoelwiel, en als laats de stoommachine, deze zorgde voor de uiteindelijke overgang naar de industriele samenleving.

welke motieven speelden een rol bij het modern-imperialisme?

in engeland was er sprake van een industriele samenleving leving, echter bleef engeland niet als enige land op industrieel gebied op #1, al snel volgde belgie spanje en portugal , als gevolg dat andere landen ook gingen industrialiseren was dat de vraag naar geproduceerde middelen daalde voor engeland, want andere landen konden zelf aan de producten komen.

door een daalende vraag en doordat de grondstoffen opraakte ging men op ontdekkingsreizen zo ontstond in de 15 tot 19 eeuw het imperialisme, en om macht uit te oefenen op de bevolking,
de handelsposten werden meestal aan zee geplaats , en er werd gemakkelijk macht uitgeoefend op de bevolking omdat er vaak sprake was dat inlandse heersers meerwerkten met europese staten.

al snel volgde het modern-imperialisme dit ontstond omdat er nu ook niet alleen gecontroleeerd over de bevolking en veroverd maar nu ging men ook investeren in de gebieden. er werden bijv. handelsposten geplaats.,

een laatste motief was nationalisme
bijv. frankrijk vs duitsland 1870/1871 in dit tijdperk verloor frankrijk de oorlog van pruisen, er ontstond een nationalistisch gevoel waardoor gewoon willekeurig gebieden werden veroeverd in afrika of azie

kloppen deze antwoorden ?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 46335 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 27 september 2010 - 18:34

Iemand die hier een handje kan toesteken?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures