Springen naar inhoud

Typisch constraint problem


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Vladimir Lenin

    Vladimir Lenin


  • >250 berichten
  • 829 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 september 2010 - 14:17

Hoi,

ik ben een (bescheiden) cursus Artificiele Intelligentie aan het schrijven, zodat het volgende academiejaar de studenten na mij eindenlijk eens een cursus hebben. Hiervoor probeer ik in ieder hoofdstuk een voorbeeld te geven, die ik dan in heel het hoofdstuk volg. Kwestie van een beetje consistent te blijven, en de verschillen tussen de methodes duidelijk te tonen.

Voor het hoofdstuk over Constraint Processing vind ik echter niet onmiddellijk een goed voorbeeld. Ik heb al voorbeelden gebouwd met n-Queens problem, Sudoku, Kakuro, 4-House problem. Maar altijd blijven de voorbeeld op een paar concepten niet van toepassing. Concreet moet het voorbeeld in staat zijn volgende eigenschappen te illustreren: Chronological Backtracking, Backjumping, Backmarking, Forward Check en Lookahead Check.

Weet iemand een voorbeeld waarbij elk concept van toepassing is. In het beste geval met niet al teveel variabelen (zo wil ik ook een OR-tree invoegen). En met een lage vertakkingsfactor. Indien dit niet lukt wil ik eventueel gebruik maken van twee voorbeelden.

Heeft iemand een idee/voorstel/voorbeeld/beter plan om concepten uit te leggen?

Alvast bedankt.
"Als je niet leeft zoals je denkt, zul je snel gaan denken zoals je leeft."
--Vladimir Lenin-- (Владимир Ильич Ульянов)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures