Springen naar inhoud

- - - - -

Vervuiling door brandstoffen nu te vergelijken


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 30 september 2010 - 14:10

Vervuiling door brandstoffen nu te vergelijken

Diesel geeft stof, benzine schaadt het klimaat. Wat moet de duurzame automobilist in zijn tank gieten? Alle milieukosten staan nu op een rij.

Wordt het wat met de aardgasauto? Het is maar hoe je het bekijkt. Er rijden nu al vijf keer zoveel personenauto’s met een aardgastank rond als drie jaar geleden. Maar in absolute aantallen valt het bitter tegen: van 107 in 2007 naar 560 nu. Jammer, want de aardgasauto veroorzaakt maar een geringe milieuschade: 5 euro per 1000 km. Heel wat beter dan een benzineauto, die voor ruim 11 euro per 1000 km mens en milieu aantast, of een dieselauto, die voor 13 euro schade aanricht.

Het vergelijken van de milieuaspecten van auto’s met verschillende brandstofsoorten is een hachelijke onderneming. Een dieselauto is zuiniger dan een benzineauto en produceert daarom minder CO2. Maar er komen meer fijnstof en stikstofoxiden uit zijn uitlaat, dus hoe moet je nu kiezen?

....

Lees verder: http://www.nrc.nl/we..._te_vergelijken

Bron: NRC handelsblad

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures