Springen naar inhoud

Mars


 • Log in om te kunnen reageren

#1


 • Gast

Geplaatst op 02 maart 2004 - 21:32

het is nu dus bewezen, mars heeft ooit vloeiend water gehad (en veel ook:)) mars leek donders veel op de aarde, mars kende wellicht ook leven..maar mijn vraag is, wanneer ongeveer is de planeet afgekoeld en hoe kwam dat? heeft het leven zich tot intelligent kunnen ontwikkelen?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

arjesara

  arjesara


 • >250 berichten
 • 259 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 maart 2004 - 09:31

Ehm ff heel erg zeuren op de vroege ochtend:
Ik heb iets tegen dit zinnetje "het is bewezen", immers, het is niet bewezen, het is aangetoond, daar zit een behoorlijk formeel verschil tussen.
Bovendien, het is niet zeker dat er heel veel water was en volgens de meeste theorieen was het water op mars zo'n 3 miljard jaar geleden plotseling weg. Waarheen, weet dus niemand. Intelligent leven en uberhaubt leven is op Mars niet aangetoont en zal ook niet op korte termijn worden aangetoond alle op Mars rondrijdende vopertuigjes zijn hier niet toe in staat.

#3

Gid

  Gid


 • 0 - 25 berichten
 • 9 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 03 maart 2004 - 22:01

Aangenomen wordt dat er ongeveer 3,5 a 4 miljard jaar geleden nog stromend water op mars voorkwam. Vlak daarna is inwendige gedeelte van mars erg afgekoeld waardoor tevens de vulkanische activiteit op mars verdween. Hierdoor was er geen toevoer van koolstofdioxide meer in de dampkring. Gevolg, het broeikaseffect kwam tot stilstand, de dampkring verdween en het water op de poolkappen bevroor. Er bestaat een vermoeden dat dit door een zware kosmische inslag is gekomen.

Ow ja vergeten.....wat betreft het leven op mars.
De ontwikkeling van het leven op mars was toen onder die omstandigheden goed mogelijk. Of er ook echt leven was weet niemand, maar daar wordt nu wel onderzoek naar gedaan.

<--moderator: Als je iets vergeten bent toe te voegen, kun je de edit-knop gebruiken om je vorige berichtje aan te passen-->

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures