Springen naar inhoud

Overleven in het universum


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Surviving in space

  Surviving in space


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 10 oktober 2010 - 11:17

Hallo,

Ik maak in mijn laatste jaar middelbaar onderwijs een wetenschappelijk eindwerk. Ik heb gekozen voor de hoofdvraag: Kan men overleven in het universum? Dit is onderverdeeld in enkele subgroepen (ISS, (exo-)planeten, ruimte, kolonisatie van mars, evt. buitenaards leven,...)
De opdracht houdt in dat ik rond vorige vraag een wetenschappelijk onderzoek voer en een creatieve invalshoek laat zien.

Zijn er geinterseerden die een idee weten voor de creativiteit of me wat informatie (bronnen) kunnen bezorgen? Laat het me weten!

Bedankt,

Surviving in space

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marko

  Marko


 • >5k berichten
 • 9134 berichten
 • VIP

Geplaatst op 10 oktober 2010 - 11:49

Dit onderwerp past beter in het huiswerkforum en is daarom verplaatst.

Verder: Het kenmerk van een idee en zeker van creativiteit is dat het uit jezelf komt, niet dat iemand het voor jou doet. Ga daarom eerst zelf eens aan de slag, ga brainstormen. Zet voor jezelf eens op papier wat de vraagstukken/uitdagingen/problemen zijn bij de groepen die je noemde en bij overleven in de ruimte in het algemeen. Vervolgens zul je op zoek moeten gaan naar oplossingen die al zijn voorgesteld en onderzocht. Misschien kun je zo'n oplossing op kleine schaal nabouwen.

Hetzelfde voor informatie: Het is niet de bedoeling om je hier allerlei informatie aan de hand te doen. Wel kunnen we je helpen de meest geschikte informatie te vinden, maar dan moeten we eerst weten waar je zelf al hebt gezocht.

Cetero censeo Senseo non esse bibendum


#3

Surviving in space

  Surviving in space


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 20 oktober 2010 - 16:10

Hallo,

Voor de creatieve verwerking heb ik een super idee! ;)
Bronnen heb ik ook al wat gezocht. Ik ben naar de plaatselijke bibliotheek geweest, maar daar hadden ze maar beperkte informatie. Ik heb een persoon gevonden die me graag helpt met informatie.
Natuurlijk ook het internet als bron heb ik geraadpleegd. En de aflevering 'Stephen Hawking's Universe' dit weekend was wel interresant.
Ik ben ook nog van plan om de bibliotheek van de Universiteit Gent een bezoekje te brengen, hopelijk levert dat iets op.
Als er mensen zijn die wat informatie thuis hebben liggen of weten waar ik informatie/beeldmateriaal kan vinden, laat het me dan weten! (tegen vergoeding uiteraard)

Alvast bedankt!
Surviving in Space

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures