Springen naar inhoud

- - - - -

Baby proeft al smaken in de buik


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 13 oktober 2010 - 19:27

Baby proeft al smaken in de buik

Een nog niet geboren baby proeft al verschillende smaken terwijl hij nog in de buik van zijn moeder zit. Dat gebeurt via het vruchtwater. Dat is een feit dat wetenschappers van het Baby Research Center van de Radboud Universiteit in Nijmegen in de afgelopen tien jaar hebben ontdekt. Het staat beschreven in het boek Het babybrein, over de ontwikkeling van de hersenen bij baby's.

Het Baby Research Center is opgericht met geld van de Spinazopremie, de belangrijkste Nederlandse wetenschappelijke onderscheiding, die psycholingu´st Anne Cutler in 1999 won. In tien jaar tijd hebben onderzoekers en wetenschappers ruim 3500 baby's langs zien komen voor allerlei onderzoek op het gebied van taal, begrip en sociale interactie. Zo is gebleken dat baby's veel meer snappen van de wereld om hen heen dan eerder werd aangenomen. In het boek Het Babybrein is alle vergaarde kennis voor het eerst toegankelijk voor een groot publiek beschreven.

...

Lees verder: http://www.eosmagazi...1/xmfid/12.aspx

Bron: EOS magazine

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures