Springen naar inhoud

Berekenen en materialen zelfbouw koppeling


  • Log in om te kunnen reageren

#1

j.kanters

    j.kanters


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 16 oktober 2010 - 23:07

Beste forummers,


Ik wil een koppeling gaan maken voor mijn zelfgebouwde kart. Nou gaat me dit allemaal goed af, alleen de koppelingsplaten zélf is een breekpunt.

Onze kart heeft een motorblok van 200cc, 6.5pk etc, zie hier de volledige gegevens van dit blok.

Ik kan na veel denken, zoeken en rekenen maar niet tot een conclusie komen hoe ik de wrijvingsplaten ga maken. Ik zit te denken aan 2 stalen schijven, waarvan 1 bekleed met een wrijvingsmateriaal. Dit kan bijv een rond uitgesneden materiaal zijn wat op de plaat zit gelijmd. Maar welk materiaal dit zou moeten zijn, waar ik dat haal is me onduidelijk.

Een andere optie is om op 1 plaat remschoentjes te bevestigen (van bijvoorbeeld een scooter), deze zullen dan grip krijgen op de stalen plaat en zodoende het koppel overbrengen.

Wie of wie kan mij helpen met de juiste keuze, tips, do's en dont's wat betreft een zelfbouw koppeling. Ook de benodigde drukkracht en hoeveel koppel er precies overgebracht moet worden is een lastige omdat ik niet weet hoe groot dit zal zijn. Hangt uiteraard ook af van de optreksnelheid en dat is in dit stadium lastig te bepalen.

Mijn dank is groot voor alle hulp. Zonder koppeling ga ik hem niet fatsoenlijk rijdend krijgen..

Geplaatste afbeeldingJeroen

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures