Springen naar inhoud

Wat gebeurt er bij ontbinding?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Alexander Hartmans

  Alexander Hartmans


 • >1k berichten
 • 1286 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 september 2005 - 13:42

Als een organisme dood gaat, treed het ontbindingsproces in. Hoe snel een organisme vergaat heeft te maken met klimaat, grote, jaargetij en plaats.

Een stoffelijk overschot van een mens dat in de zomer is overleden zet het overschot na 3 a 4 dagen uit. Het overschot wordt min of meer opgeblazen. Maden in het lichaam vreet alle organen op. Hoe lang dit duurt voordat de pot leeg is is afhangelijk van de situatie zoals boven genoemd. Een lichaam kan binnen 14 dagen weg zijn, met wat botten achter gelaten, maar alleen, voor zover ik hiermee bekend ben, in zeer warm klimaat.

Nu heb ik een bevestiging nodig over het volgende.

Als het lichaam opzwelt bij ontbinding, waardoor komt dat. Komt het door de hoeveelheid maden, of komt het door het vrijkomen van engergie, dat in het lichaam wordt opgebouwd, zoals gasvorming??

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Sophia?

  Sophia?


 • >250 berichten
 • 323 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 september 2005 - 14:16

Het opzwellen moet je je niet te overdreven voorstellen. Het lichaam zwelt een beetje op door gasvorming door allerlei bacterien die het rottingsproces in gang zetten (de een z'n dood is de ander z'n brood zeg maar). Als je dus een lijk in een rivier gooit, doe je er verstandig aan om er een zware steen aan vast te maken, want door de gasvorming zal het gaan drijven (en dan ben je de sjaak...).

groet

PS: doe wat aan je spelkunsten

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures