Springen naar inhoud

Ben me aan het voorbereiden voor het komende academiejaar


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Jan123

  Jan123


 • >25 berichten
 • 49 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 30 oktober 2010 - 19:25

Hey

Ik zit nu in 6 economie-wetenschappen(5uur wisk).
En ik ben van plan om volgend jaar economie te gaan studeren in Vlaanderen(weet nog niet waar).
En ik vroeg me af hoe ik me het best kan voorbereiden op het komende academiejaar.
Welke boeken adviseren jullie me om te lezen .
Mijn zwakke punt zijn talen vooral Frans Engels valt nog redelijk mee.

Ik was van plan dit boek te kopen
http://www.proxis.be...A=9789045532165
en een boek te lenen over econometrie uit te lezen voordat ik begon met deze opleiding
Wat denken jullie hiervan? En heeft iemand dit boek ooit gebruikt?

Veranderd door Jan123, 30 oktober 2010 - 19:26


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Morpheus22

  Morpheus22


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 01 november 2010 - 11:32

Weet je echt nog niet in welke stad je gaat studeren? Zelf zit ik in Gent, het handige is dat je hier pas na anderhalf jaar (eerste jaar + eerste semester tweede jaar) moet beslissen welke richting je verder uitgaat (Economische wetenschappen, toegepaste economische wetenschappen of handelsingenieur). Zit nu in mijn master handelsingeneur.

Het vak econometrie krijg je niet tenzij je EW of HIR doet. Indien je dit zou doen krijg je het vak pas in je derde jaar. Een boek erover lezen is dus in mijn ogen nutteloos. Daarnaast vereist het een goede basis statistiek/regressie die je in je eerste twee jaren voorgeschoteld krijgt. (ik spreek dus over Gent, maar ik denk dat het wel gelijkaardig is in andere steden).

je boek praktisch bedrijfsbeheer is ook niet echt een goede voorbereiding. In de inhoudstafel zie ik bijna alleen zaken over financiŽle ratio's. Je krijgt daar zeer beperkt iets over in accounting, in het tweede jaar wel uitgebreider in financiŽle analyse van de onderneming (in Gent dus). Je boek is ook veel te praktisch gericht, je volgt een universitaire opleiding. In eerste instantie concentreer je je op de theoretische basis. Uiteindelijk zal je bij wijze van voorbeeld later nooit moeten kunnen boekhouden met de hand, maar je moet wel het systeem erachter snappen.


Je beide suggesties zie ik dus niet echt als een goede voorbereiding.

De beste tip die ik kan geven is gewoon het nieuws te volgen en alles proberen te begrijpen. Zoek iets op als je het niet begrijpt. Probeer de financiŽle crisis/Griekse crisis goed te begrijpen. Naar actuele zaken wordt vaak verwezen in de les en je krijgt het nodige inzicht in de macro-economische ontwikkelingen.

Moest je echt willen voorbereiden:

Frans, aangezien je hier niet goed in bent. In Gent is het toch een vak waar velen op buizen. Grammatica, vooral werkwoordsvervoegingen goed studeren.

Voor de andere vakken hangt het er gewoon van af of je een bloktype of een inzichtstypetype bent. Als je goed kan studeren maar weinig inzicht hebt zal je ook veel moeten werken voor wiskunde enzo. Als je eerder veel inzicht hebt, maar eerder lui bent om te studeren zal je problemen hebben met accounting bijvoorbeeld.

Veranderd door Morpheus22, 01 november 2010 - 11:38


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures