Springen naar inhoud

- - - - -

Train je snotneus weg


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 02 november 2010 - 11:52

Train je snotneus weg

Mensen die meer bewegen hebben minder last van verkoudheid.

Sporten is gezond. Voldoende bewegen voorkomt overgewicht en verkleint je kans op hart- en vaatziekten. Maar het blijkt ook te helpen tegen een minder ernstige, maar best vervelende aandoening: verkoudheid. Dat schrijft een drietal Amerikaanse onderzoekers deze week in het blad British Journal of Sports Medicine.

Voor hun studie hielden de wetenschappers van 1002 mensen gedurende 12 weken bij of ze symptomen van verkoudheid hadden, en zo ja, welke en hoe hevig. Ook keken ze naar zaken als hoe veel de proefpersonen bewogen, of het mannen of vrouwen waren, hun leeftijd, BMI, en nog wat van zulke variabelen. Uiteindelijk bleek dat mannen en mensen van boven de 60 minder last hebben van verkoudheid dan vrouwen en jongere mensen. Maar het duidelijkste verschil was dus dat tussen mensen die meer en minder bewogen.

Bij de mensen die voldoende lichaamsbeweging kregen, duurde een verkoudheid 43 procent korter en waren de symptomen 32 procent minder hevig dan bij mensen die nauwelijks bewogen. Die ‘voldoende beweging’ hield in dat iemand minimaal vijf keer per week 20 minuten ‘matig intensief’ bewoog. En onder dat ‘matig intensief’ bewegen vielen zaken als fietsen, traplopen en flink doorstappen. Iedereen die voldoet aan de Nederlandse 30-minuten-norm, zit dus goed komend verkoudheidsseizoen.

Nadine Böke

Bron: http://noorderlicht....richt/44120949/

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures