Springen naar inhoud

Elektrolytisch spuitsysteem


 • Log in om te kunnen reageren

#1

dv461

  dv461


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 12 november 2010 - 14:08

hallo beste mensen,mijn hobby is eigelijk restaureren van oldtimers en door deze passie ben ik daar bijna 24 op24 met bezig om oplossingen te zoeken voor bepaalde onderdelen te vernieuwen die niet meer te verkrijgen zijn .
ja jullie zullen zeggen daar zijn ze weer met het chromeren van allerlij onderdelen en hoe ze het moeten doen en zoverder
nu ben ik eigelijk op zoek inderdaad naar de nieuwe manier van chromeren genaamd cosmichrome of elektrolytisch spuitsysteem met een aantal producten op de juiste volgorde en dan tover je de mooiste chroom op allerlij mogelijke ondergronden behalve kledij
nu mijn vraag is of jullie mij kunnen helpen met het zoeken naar de jiuste producten om dit procedee zelf op poten te zetten zodat het in prijs een pak goedkoper zal zijn ,wandt de prijzen voor die producten springen echt de pan uit
hopelijk krijg ik hier een beetje reactie wandt ik ben namelijk heel leergierig indien het op gebied van zulke onderzoeken gaat
alvast bedankt voor de medewerking en hopelijk een fantastiesch resultaat
groeten dv461

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Kravitz

  Kravitz


 • >1k berichten
 • 4044 berichten
 • VIP

Geplaatst op 12 november 2010 - 15:01

Je eigen spuitsysteem nabouwen is volgens mij zo goed als onmogelijk. Ten eerste heb je enorm veel verschillende (onbekende) producten nodig. Ten tweede moet je zeker beschikken over een drukinstallatie en een goeie vernevelaar. Wanneer je ook zelf een drukinstallatie gaat maken wordt het helemaal gevaarlijk wegens het ontploffingsgevaar. NIET doen dus!

Om welke producten het juist gaat weet ik ook niet, ik heb even op enkele sites zitten kijken en dit wordt natuurlijk mooi achter de hand gehouden. Juist om de reden om namaak te vermijden. Ook kon ik lezen dat er geregeld info/training-sessies worden georganiseerd. Ik zou je aanraden daar eens je licht op te steken, desnoods voor alternatieve methodes.

Over hoe de techniek juist werkt kan ik je wel helpen. Men start steeds met een 'primer', dit is een laag die gemakkelijk aan je voorwerp blijft plakken en waarop andere lagen ook makkelijk binden. Vervolgens gaat men een lichtreflecterende laag leggen. Deze is chemisch gebonden aan de primer. Daarbovenop ligt nog eens een beschermende laag.
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill

#3

dv461

  dv461


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 12 november 2010 - 16:29

ja dat weet ik wel allemaal maar uit wat zouden de producten bestaan en waarom is er een electrisch veld nodig
grtz dv461

#4

hzeil

  hzeil


 • >1k berichten
 • 1379 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 november 2010 - 20:06

dvd461,

Gelukkig ben je, zoals je schrijft, leergierig. Want als je aan deze moeilijke experimenten wilt beginnen met weinig of geen voorkennis wordt het niets.Wat moet je zoal bestuderen? Ik geef een opsomming:
Begrippen als: Electrolyse, anodische en kathodische reakties, stroomdichtheid, oxydaties en redukties van ionen, oplosbaarheden van zouten. Daarnaast: eenvoudige electriciteitsleer, de wet van Ohm voor een gesloten circuit.

Voor het selectief plaatselijk galvaniseren van onderdelen kun je iets zelf maken voor het tampongalvaniseren.
Voor koper of nikkel kan dat wel lukken. Maar het verchromen zal je daarbij wel niet lukken omdat je te temeratuur niet goed onder kontrole krijgt. Electroless nickel kan eventueel ook. Maar ook dat is moeilijk.

Van commerciele aanbiedingen leer je niets. Die zijn niet geschreven als leerboek. Je hebt meer aan Wikipedia.
Uitleggen is beter dan verwijzen naar een website

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures