Springen naar inhoud

Immuunoloog/infectioloog


 • Log in om te kunnen reageren

#1

tavy

  tavy


 • >25 berichten
 • 26 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 28 november 2010 - 14:55

ik weet niet of mijn vraag op de juist eplek staat ,maar ik zou graag weten wat het verschil is tussen een immunoloog en infectioloog?

wat kunnen deze ieder voor zich voor je betekenen?
met welke klachten ga je naar wie
wie doet precies wat?


tavy

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

JWvdVeer

  JWvdVeer


 • >1k berichten
 • 1114 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 december 2010 - 14:25

Het zijn inderdaad een beetje overlappende dingen: infectiologie, immunologie, allergologie en reumatologie. De immunoloog is degene die zich meer met het (dys)functioneren van het immuunsysteem bezig houdt. Hierbij moet je denken aan aangeboren afwijkingen van immuunsysteem, vaccinatie, etc. Terwijl de infectioloog zich meer bezig houdt met echte infecties. De allergoloog houdt zich weer meer bezig met allergiën. De infectioloog en allergoloog doen weer beroep op de immunologie. In mijn beleving is immunologie over het algemeen ook meer onderzoek.
In de praktijk zie je vaak dat artsen immunoloog/infectioloog of immunoloog/allergoloog zijn. De genoemde artsen zitten meestal ook in één en hetzelfde departement in een ziekenhuis (Inwendige geneeskunde, soms uitgesplitst naar `immunologie en infectieziekten` al kan die uitsplitsing en het takenpakket per ziekenhuis een klein beetje verschillen).

Het is een beetje bij wie je als eerst terecht komt en welke aandoening je hebt. Het is net als bij urineweginfecties en pyelonefritis: Daar houden zich zowel de urologen als de internisten (nefrologie/infectiologie) mee bezig. Ergens moet je de scheidslijn niet te hard willen trekken.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures