Springen naar inhoud

Getrapte trapboom


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Peter Von Trap

  Peter Von Trap


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 04 december 2010 - 22:52

Hallo,

Ik plan een Trap te maken met een stalen Trapboom. De Idee is om een stalen plaat van ca.2cm dik te (laten) plasmasnijden zodat het een massieve getrapte trapboom wordt. (op deze foto zie je wat ik bedoel met een getrapte trapboom
Geplaatste afbeelding)
- Heeft iemand een idee hoe je een sterkteberekening van een dergelijke trapboom aanpakt?
- zou je een dergelijke getrapte vorm kunnen vereenvoudigen tot een rechte vorm (door ik zeg maar iets, bijvoorbeeld te rekenen met de ontvouwde lengte?)

Ik breek al enkele dagen mijn hoofd over dit op het eerste zicht eenvoudig, doch compelx probleem en ik geraak er niet aan uit. Dus alle hulp is meer dan welkom!

Groetjes

Peter

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

oktagon

  oktagon


 • >1k berichten
 • 4502 berichten
 • Verbannen

Geplaatst op 05 december 2010 - 14:32

Ik denk,dat je een // lijn moet trekken tussen de binnenhoeken van de treden en die van de trap onderzijden en die twee lijnen geven het onderste en bovenste buigingsvlak aan dat de trap draagt;de dwarsdoorsnede is globaal trapbreedte ( 80-100 cm) * afstand van de twee vlakken ( ca.8-10 cm,afh.traphelling).

Nmm. wordt er dus een koker gevormd van bijv. 100* 8 cm,die bij een gewone verdiepingshoogte van ca. 300 cm en een traphelling van minimaal 45o een lengte krijgt van 424.6 cm.

En op die schuine lengte moet de trapbelasting,incl.eg. komen,ca. 200 kg/m2 verticale last.

Het eenvoudigste (goedkoopste) zal wrs. zijn om tussen de 4 tot 8 stuks Ipe naast elkaar te monteren en daar de trap op te bouwen in het gefotografeerde model.

Succes!

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures