Springen naar inhoud

Moeilijke vraag practicum gc


 • Log in om te kunnen reageren

#1

tilly94

  tilly94


 • 0 - 25 berichten
 • 10 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 08 december 2010 - 12:29

Voor het vak NLT hebben we een practicum gedaan met een gaschromatograaf. Bij het verslag dat we hiervan moeten maken zitten ook vragen die we moeten beantwoorden, waaronder een hele moeilijke. zou iemand ons alsjeblieft willen helpen met deze vraag? we snappen niet waar we moeten beginnen, als we dat weten komen we waarschijnlijk een stuk verder.

Een vorm van kwantitatieve chromatografie, die nog niet behandeld is, heet standaard additie. Hierbij is, net als bij de methode van de externe standaard, de te kwantificeren stof opgezuiverd nodig. Bij de externe standaard doe je aparte injecties van bekende concentraties van die stof waarna je een ijklijn kunt maken. Bij standaard additie wordt een bekende hoeveelheid van die stof aan het injectiemengsel toegevoegd en dat ge´njecteerd. De resultaten worden vergeleken met eenzelfde analyse maar dan zonder de standaard additie. Voorbeeld: Je vindt bij de normale analyse een piekoppervlakte van 5,81 cm2 en bij de analyse met een standaard additie van 15 mg/mL extra een piekoppervlakte van 7,13 cm2.
Wat is de concentratie van deze stof in het oorspronkelijke mengsel?

alvast bedankt,
Mathilde en Maud

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Raspoetin

  Raspoetin


 • >1k berichten
 • 3514 berichten
 • VIP

Geplaatst op 08 december 2010 - 12:39

Bij een standaard-additie voeg je standaard toe aan een monster. Dus die 15 mg/mL zorgt voor een extra oppervlak bovenop de oppervlakte die je bij alleen monster vind. Die toename is 7,13 - 5,81 = 1,32 cm2.
Je weet nu dat 15 mg/mL overeenkomt met 1,32 cm2.

Probeer nu eens zelf verder?
I'm not suffering from insanity - I'm enjoying every minute of it!!

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures