kramp

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 2

kramp

Heey mensen,

Dit is mijn eerste posting hier, heb me gisteren aangemeld. Leuke, interessante site!!

Oke, mijn vraag. Sinds een aantal maanden heb ik elke nacht veel last van krampen in mijn voet, kuit en soms zelfs verkrampen mijn heupen (??). Zeker twee, drie keer per nacht word ik er wakker van.

Iemand een idee hoe dit wordt veroorzaakt en wat ik er tegen kan doen?

Alvast bedankt!

Marjan

Berichten: 151

Re: kramp

Wat is een spierkramp?

Het is een plotse, onwillekeurige samentrekking van alle spiervezels van een spier, meestal tijdens of na intensieve sportbeoefening.

Spierkramp ontstaat doordat de zenuwen die de spieren doen samentrekken, verkeerd reageren en te veel signalen doorsturen om samen te trekken. Soms verschijnt spierkramp zonder aanwijsbare oorzaken maar meestal zijn er voorbeschikkende factoren aanwezig.

MOGELIJKE OORZAKEN ZIJN:

een verstoorde bloedtoevoer met als gevolg een zuurstoftekort in de spier zoals bijvoorbeeld bij het dragen van te strakke kousen of een schoenveter om de kousen op te houden;

een laag glucosegehalte;

vochtverlies (overvloedig zweten), wat kan leiden tot een verstoorde elektrolytenbalans;

overbelasting (uitputting) door b.v. een slechte conditionele voorbereiding;

vermoeidheid

Bron: http://www.wvc.vlaanderen.be/gezondsporten...ehbso/kramp.htm

Berichten: 160

Re: kramp

Heb je spataders?? Ik had ze wel, maar nadat ik ze eruit had laten halen waren de nachtelijke krampen ook over. Het werd overigens wel erger na een dag staand werken. Wellicht heeft het daar ook mee te maken. Stress en staande arbeid? (Mogelijkheid 1, 3 en 4 van mijn voorganger)

Re: kramp

Die spierkrampen kunnen ook het gevolg zijn van een tekort aan magnesium. Je kunt misschien dagelijks een magnesiumsupplement gebruiken, bijvoorbeeld van het merk PROMAGNOR 450mg(product achtergrond informatie: http://www.merck.be/pages/nl/publiek_promagnor.htm, ) te verkrijgen bij de apoteek. Je spierkrampen zullen hierdoor worden opgeheven.

Hier heb je nog een uitgebreide informatie over magnesium:de feiten, de functie van magnesium, gebrekziekten, vijandige inwerkingen(zoals bijv. plaspillen(diuretica), enz. De hoeveelheid aan informatie is onderbouwd met literatuurverwijzingen.

http://www.pablaauw.nl/pablaauw.nsf/standa...C7?OpenDocument

Berichten: 2

Re: kramp

Bedankt voor de reacties.

Er zit voldoende tussen waarmee ik aan de slag kan en uitzoeken wat de eventuele oorzaak zou kunnen zijn.

Spataders heb ik niet, gelukkig, dat kan ik dus uitsluiten.

Marjan

Reageer