Springen naar inhoud

[handleiding] hoe werk ik met latex?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

TD

  TD


 • >5k berichten
 • 24434 berichten
 • VIP

Geplaatst op 12 december 2010 - 17:40

[handleiding] Hoe werk ik met LaTeX?

Auteurs: TD en Klintersaas

Deze handleiding vervangt onze vroegere "FAQ: Hoe werk ik met LaTeX?". Je kan die FAQ nog steeds nalezen, naast tips vind je er tal van vragen en antwoorden rond veelvoorkomende problemen. Suggesties over deze cursus zijn welkom in deze topic; je kan hier ook raad vragen aan anderen voor allerhande vragen i.v.m. LaTeX.

1. Inleiding

1.1 Wat is LaTeX?

Als je al eens op dit forum hebt rondgekeken en dan vooral naar topics die te maken hebben met wiskunde of wiskundige formules bevatten, heb je waarschijnlijk al gezien dat het lettertype van wiskundige formules afwijkt van de gewone tekst. Met gewone tekst kun je eigenlijk niet duidelijk formules weergeven, maar met behulp van LaTeX

(uitspraak: la-tech) lukt dat wél:

LaTeX


Deze cursus leert je wat LaTeX is, wat je er allemaal mee kan doen op dit forum en vooral hóé je dat doet. Dus om te beginnen: wat is LaTeX?

LaTeX

(een uitbreiding van LaTeX ) is een soort opmaaktaal: het is een computertaal waarmee je aan de hand van codes je tekst en formules een gewenste opmaak kan geven. LaTeX kan gebruikt worden om hele documenten op te maken, als alternatief voor programma's zoals bijvoorbeeld Microsoft Word.
Een groot voordeel van LaTeX is dat je er heel goed wiskundige formules mee kan weergeven en dat is precies waar het hier voor gebruikt wordt. Deze microcursus legt dus enkel uit hoe LaTeX op dit forum werkt. Voor uitgebreidere informatie verwijzen we naar:

1.2 Hoe werkt LaTeX?

Vooraleer je met LaTeX kunt werken, moet je weten hoe deze 'taal' werkt. Zoals hierboven gezegd bestaat LaTeX uit zgn. 'codes'. Wanneer je de juiste code ingeeft en je bericht plaatst, zorgt de forumsoftware er vervolgens voor dat deze code wordt omgezet in een afbeelding van de gewenste formule.

Wanneer je een bericht schrijft en je wil LaTeX gebruiken om een formule weer te geven, dan moet je aangeven waar je formule begint en eindigt. Op deze manier weet het forum welk stuk uit je tekst uit LaTeX-codes bestaat en dus omgezet moet worden in een afbeelding van de formule. Hiervoor moet je de LaTeX-code ingeven tussen zgn. BBcodetags. Dit systeem ken je mogelijk al, aangezien ook de andere opmaakcodes van dit forum (vet, onderstreept, cursief, gekleurd,...) zo werken. Zoals de tag voor vette tekst 'b' is en de tag voor cursieve tekst 'i', zo is de tag voor LaTeX 'tex'. Voor meer informatie over BBcode, zie het Help-item Berichtopmaak: Algemene introductie: werken met BBcodes.

Een code komt steeds tussen twee van deze tags: je opent met 'tex' en je sluit met '/tex'. Een tag wordt altijd tussen rechte haken geplaatst.

Voorbeeld:

[tex]a + b = c[/tex] en [tex]x = \frac{y}{z}[/tex]

SCHERMWEERGAVE:

LaTeX

en LaTeX


De bovenstaande formule is nu geen tekst meer, maar een afbeelding. Als je op zo'n LaTeX-afbeelding klikt, krijg je in een apart scherm de LaTeX-code te zien die bij de afbeelding hoort. Als je op de rechtse van de bovenstaande twee afbeeldingen klikt, krijg je een scherm zoals hieronder:

post-900-1291838023.png

Dit is zeker in het begin een heel goede manier om LaTeX te leren: je klikt op de formules in de berichten van andere gebruikers en je kijkt welke LaTeX-code bij die formule hoort. Je kunt de code eventueel ook kopiëren in je eigen bericht en aanpassen.

Er bestaat buiten 'tex' nog een tweede LaTeX-tag, nl. 'itex' (de 'i' staat voor 'inline'). Met deze tag kun je LaTeX verkleind laten weergeven, bijvoorbeeld wanneer je een formule in een doorlopende tekst wil weergeven. Voor aparte formules op volledige grootte gebruik je de gewoon 'tex'.

Voorbeeld:
 

In deze regel is met behulp van de tag 'itex' de formule [itex]x = \frac{y}{z}[/itex] verkleind weergegeven.

SCHERMWEERGAVE:

In deze regel is met behulp van de tag 'itex' de formule LaTeX

verkleind weergegeven.


Nu je weet hoe LaTeX werkt, kunnen we beginnen aan het echte werk: zelf formules maken met LaTeX.

2. Formules opmaken met LaTeX

De voorbeelden die hieronder gegeven worden zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden. Een vollediger overzicht van LaTeX-codes kan je hier vinden. Dat bestand is ook te bereiken via de link 'Overzicht LaTeX Codes (pdf)' onder je conceptberichtvenster:

post-900-1291838010_thumb.png

Opmerking:

 • De functies van LaTeX worden hieronder uitgelegd a.d.h.v. voorbeelden. Naast deze voorbeelden staat hun code, waarin de voor de besproken functie relevante gedeelten in kleur zijn aangeduid;
 • Wanneer je zelf deze codes gebruikt, vergeet dan niet de codetags [ tex ] en [ /tex ] te plaatsen (zonder spaties tussen de vierkante haken, die enkel bedoeld zijn om de tags hier zichtbaar te maken).

2.1 Variabelen

We kunnen binnen LaTeX een onderscheid maken tussen verschillende groepen codes. De eenvoudigste groep is die van de variabelen. Om variabelen weer te geven kan je gewoon letters gebruiken. In LaTeX-vorm worden deze dan cursief weergegeven:

 

LaTeX

a, b, c, d, ..., x, y, zMerk op dat LaTeX geen spaties weergeeft. Indien je toch spaties wilt voeg je een backslash ('\') met daarachter een spatie in:
 

 

LaTeX

a,\ b,\ c,\ d,\ ...,\ x,\ y,\Zoals je ziet, zijn variabelen in LaTeX weinig spectaculair. Ze verschillen nauwelijks van letters in gewone tekst.

2.1.1 Exponenten en indices (super- en subscript)

De LaTeX-codes voor superscript (voor de notatie van exponenten; tekens in superscript komen hoger te staan dan de andere tekst) en subscript (voor de notatie van indices; tekens in subscript komen lager te staan dan de andere tekst) zijn redelijk eenvoudig. Voor superscript gebruikt men '^', voor subscript '_':
 

 

LaTeX

en LaTeX

a^b en a_bOm meer dan één teken in super- of subscript weer te geven, gebruik je accolades:
 

 

LaTeX

en LaTeX

a^{bc} en a_{bc}2.1.2 Vectoren, onderstreping en andere aanduidingen

Het is mogelijk om in LaTeX een pijl (zoals voor vectoren) een streep, of een accolade boven of onder een (aantal) variabelen te plaatsen:
 

 

LaTeX

\vec{v}

LaTeX

\overrightarrow{abc}

LaTeX

\overline{abc}

LaTeX

\underbrace{abc}Wil je tekst onder zo'n accolade, dan doe je dat als volgt:
 

 

LaTeX

\underbrace{abc}_{\mbox{tekst}}2.2 Functies en commando's

De tweede belangrijke groep codes wordt gevormd door de functies en commando's. Deze onderscheiden zich van de variabelen doordat ze steeds voorafgegaan worden door een backslash. Hierdoor worden ze herkend als commando's en worden ze recht weergegeven i.p.v. cursief.

2.2.1 Goniometrische, cyclometrische en hyperbolische functies

Goniometrische (sinus, cosinus, tangens ...), cyclometrische (boogsinus, boogcosinus, boogtangens ...) en hyperbolische (sinus hyperbolicus, cosinus hyperbolicus, tangens hyperbolicus ...) functies worden weergegeven met behulp van een backslash om duidelijk weer te geven dat het om een functie gaat, niet om een product van bijvoorbeeld de variabelen s, i en n:

 

LaTeX

i.p.v. LaTeX

\sin i.p.v. sin 

 

Voor een volledige lijst van dergelijke functies, zie de pdf onderaan dit bericht, en daarin paragraaf 5: Standard Function Names.

Uiteraard hoort bij elk van deze functies ook een argument. Het argument zetten we tussen accolades (of eventueel tussen haakjes) achter de functie:
 

 

LaTeX

\sin{x}

LaTeX

\sin(x)2.2.2 Logaritmische en exponentiële functies

Deze functies worden op dezelfde manier gemaakt en weergegeven als die uit 2.2.1. Een lijstje met de codes en hun weergave vind je hieronder:
 

 

LaTeX

\log

LaTeX

\ln

LaTeX

\expHet grondtal van een logaritme geef je weer m.b.v. subscript of superscript (zie 2.1.1):
 

 

LaTeX

\log_a(x)

LaTeX

^a\log(x)

 

2.2.3 Breuken en wortels

Een breuk geef je weer met de code \frac{}{}. Tussen het eerste paar accolades komt de teller, tussen het tweede paar de noemer:
 

 

LaTeX

\frac{abc}{xyz}Een wortel geef je weer met de code \sqrt{}. Tussen de accolades zet je het argument. De horizontale streep van het wortelteken wordt zo over het héle argument doorgetrokken:
 

 

LaTeX

\sqrt{1024}Tussen de rechte haken kan je aangeven om welke wortel het gaat:
 

 

LaTeX

\sqrt[3]{29}Voor een eenvoudige vierkantswortel kun je de rechte haken weglaten.

2.2.4 Limieten en integralen

Een limiet geef je weer met de code \lim_{}. Tussen de accolades komt hetgeen je onder het limietsymbool wil, erachter schrijf je de functie.
 

 

LaTeX

\lim_{x \to 0} \frac{\sin{x}}{x}

LaTeX

\lim_{x \uparrow 0} \frac{\sqrt{x^2}}{x}Een integraalteken geef je weer met de code \int. Als je de 'd' in de afsluitende dx (of dy, d...) rechtop wil, kan je de code \mbox{d} gebruiken. Je kan dit laten voorafgaan door \, om een kleine spatie in te voegen. Onder- en bovengrenzen geven we in m.b.v. sub- en superscript (zie 2.1.1) of m.b.v. het commando \limits:
 

 

[td]LaTeX

\int_a^b f(x) \,\mbox{d}x

LaTeX

\int\limits_a^b f(x) \,\mbox{d}xEen kringintegraal geef je weer met de code \oint:
 

 

LaTeX

\oint_C f \, \mbox{d}s2.2.5 Sommatie- en productsymbolen

Een sommatie geef je weer met de code \sum. De sommatie-index en de grenzen geven we in m.b.v. sub- en superscript (zie 2.1.1):
 

LaTeX

: [ tex ]\sum^5_{i=2} 2^i = 2^2 + 2^3 + 2^4 + 2^5 = 60[ /tex ]

Een product geef je weer met de code \prod. De index en de grenzen geven we in zoals bij een som:
 

LaTeX

: [ tex ]\prod^5_{i=2} 2^i = 2^2 \cdot 2^3 \cdot 2^4 \cdot 2^5 = 16384[ /tex ]


2.2.6 Begrenzingssymbolen

Begrenzingssymbolen (ronde, rechte en andere haakjes, accolades ...) worden veelvuldig gebruikt in formules en zijn dan ook belangrijk in LaTeX. Sommige begrenzingssymbolen hebben geen specifieke LaTeX-code, maar kunnen rechtstreeks ingegeven worden, andere wel (\cdots is de LaTeX-code voor drie puntjes):

 

LaTeX

                 ( \cdots )
LaTeX

                 [ \cdots ]
LaTeX

                 | \cdots |
LaTeX

                < \cdots >
LaTeX

                \{ \cdots \}       
LaTeX

                \| \cdots \|

 

Het is ook mogelijk om deze begrenzingssymbolen te laten meeschalen met de formule binnenin. Dit kun je doen door de commando's \left en \right te plaatsen voor respectievelijk het openings- en het sluitingssymbool:
 

LaTeX

: [ tex ]1 + \left( \frac{\sin{2x}}{\cos{2x}} - x \right)[ /tex ]

LaTeX maakt de haakjes hierdoor automatisch voldoende groot voor de formule die erbinnen staat. Als je de gewone haakjes zou gebruiken, zonder \left en \right, gebeurt dat niet:
 

LaTeX

: [ tex ]1 + ( \frac{\sin{2x}}{\cos{2x}} - x )[ /tex ]


2.2.7 Allerhande wiskundige symbolen

De wiskunde kent een hele hoop symbolen, die stuk voor stuk hun eigen LaTeX-code hebben. Voor een volledig overzicht, zie de pdf onderaan dit bericht of hier.

Als je de negatie van een symbool wil weergeven (bv. "er bestaat geen" i.p.v. "er bestaat"), kan je de doorstreepte versie verkrijgen door de code van het symbool te laten voorafgaan door \not. Voor sommige symbolen die veel voorkomen (zoals "is niet gelijk aan") bestaat een aparte code (\neq).

LaTeX

en LaTeX : [ tex ]\exists[ /tex ] en [ tex ]\not \exists[ /tex ]

LaTeX

en LaTeX : [ tex ]=[ /tex ] en [ tex ]\neq[ /tex ]


2.2.8 Het nesten van functies en commando's

Het is mogelijk om functies en commando's in LaTeX te 'nesten' (= 'in elkaar te schrijven'). Dit doe je simpelweg door het ene commando binnen het andere te schrijven. Hier zal nog maar eens het belang van accolades blijken.

LaTeX

: [ tex ]\sqrt{x + \sqrt{x + \sqrt{x}}}[ /tex ]

LaTeX : [ tex ]\sqrt{\frac{x}{y}}[ /tex ]

LaTeX : [ tex ]\frac{\sin{\sqrt[3]{x}}}{\cos{\sqrt[5]{x}}}[ /tex ]


Het is eveneens mogelijk om sub- en superscript (zie 2.1.1), over- en underline en andere (zie 2.1.2) tegelijkertijd te gebruiken:
 


LaTeX

: [ tex ]A^{1}_{1},\ A^{1}_{2},\ A^{1}_{3}[ /tex ]

LaTeX : [ tex ]\overbrace{a,\ b,\ \underbrace{c,\ d,\ e,\ f}}[ /tex ]

Denk eraan dat je tekst onder en boven de accolades kunt zetten:
 

LaTeX

: [ tex ]\overbrace{a,\ b,\ \underbrace{c,\ d,\ e,\ f}}}_{\mbox{tekst onder}}}^{\mbox{tekst boven}[ /tex ]


2.3 Alfabetten en lettertypes

LaTeX heeft eveneens codes voor letters afkomstig uit een alfabet anders dan het onze (bijvoorbeeld het Griekse of het Hebreeuwse). Deze codes zijn redelijk eenvoudig: ze bestaan uit een backslash en de (Engelse) naam van de letter. Je vindt ze hier onder '1. Greek and Hebrew letters':

LaTeX

: [ tex ]\tan{\alpha}[ /tex ]

LaTeX : [ tex ]\aleph_0[ /tex ]

Als je een hoofdletter wilt i.p.v. een kleine letter, laat je de naam van de letter gewoon met een hoofdletter beginnen:
 

LaTeX

en LaTeX : [ tex ]\delta[ /tex ] en [ tex ]\Delta[ /tex ]

Ook de zgn. 'schoolbordvette' (Engels: blackboard bold) letters die gebruikt worden als aanduiding voor wiskundige getalverzamelingen bestaan in LaTeX. Maar opgelet, normaliter worden deze symbolen weergegeven m.b.v. de code \mathbb{}. Deze code is op dit forum echter niet beschikbaar. Hier worden deze symbolen weergegeven met een code die bestaat uit een backslash, gevolgd door tweemaal de gewenste letter:
 

LaTeX

: [ tex ]\nn,\ \zz,\ \qq,\ \rr,\ \cc[ /tex ]


2.4 Tekst in LaTeX

Alhoewel LaTeX op dit forum in de eerste plaats bedoeld is voor het weergeven van wiskundige en natuurkundige formules, kan het voorkomen dat je ook tekst (bijvoorbeeld een eenheid of een voorwaarde) in LaTeX wilt zetten. Om deze tekst te onderscheiden van variabelen is er het commando \mbox{}.


LaTeX

: [ tex ]U\ \mbox{(in volt)} = R\ \mbox{(in ohm)} \cdot I\ \mbox{(in ampère)}[ /tex ]

LaTeX : [ tex ]\frac{98\ \mbox{g/mol}}{10\ \mbox{g}} = 9,8\ \mbox{mol}[ /tex ]


3 Foutmeldingen

Maak je een fout in je LaTeX-code, dan kunnen er verschillende dingen gebeuren:

 • Onverwachte weergave
  Onvolledig getypte codes (bijvoorbeeld \fra i.p.v. \frac ), vergeten backslashes, enz. geven de gekste resultaten.
  We vergeten bijvoorbeeld de rode accolade: [ tex ] \frac{123}{456}[ /tex ].
  Dat levert de volgende formule op:

  LaTeX

  in plaats van LaTeX

 • Foutmelding
  Vindt LaTeX géén accolade waar hij er per se een nodig meent te hebben, dan krijg je een foutmelding.
  We vergeten bijvoorbeeld de rode accolade: [ tex ] \frac{123}{456}[ /tex ].
  Dat levert de volgende foutmelding op:

  [unparseable or potentially dangerous latex formula]

 • Géén weergave
  De LaTeX-weergave verschijnt eenvoudigweg niet. In plaats daarvan krijg je een aantal blanco regels in je voorbeeldbericht. Wanneer je daar met je cursor overheen beweegt zul je dit venstertje zien verschijnen:

  latexetiketje.png

  Dit betekent dat het wel degelijk om een LaTeX-afbeelding gaat, maar dat deze op dit forum niet weergegeven kan worden. LaTeX kent namelijk een hele hoop uitbreidingen en extra pakketten, maar op dit forum is enkel de standaard geïnstalleerd.

In de eerste twee gevallen zit er niets anders op dan heel nauwkeurig door je code te gaan om te zien waar je fout zit. Het derde geval kent geen oplossing.

Bijgevoegde Bestanden

Veranderd door Jan van de Velde, 11 december 2017 - 16:59

"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 48222 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 22 december 2010 - 12:03

LaTeX ;)

hoe zet ik twee getallen boven elkaar, zoals om te bepalen "vijf boven twee" om te zien hoeveel verschillende groepjes van 2 ik kan kiezen uit 5 personen?

EDIT>>>>>>>>>>>
toch nog gevonden,
LaTeX

\left( \begin{array}{c} 5 \\ 2 \end{array} \right)

maar kan dit ook eenvoudiger?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#3

jhnbk

  jhnbk


 • >5k berichten
 • 6905 berichten
 • VIP

Geplaatst op 22 december 2010 - 12:23

LaTeX zou LaTeX niet zijn zonder iets eenvoudiger ;) LaTeX
Het vel van de beer kunnen verkopen vraagt moeite tenzij deze dood voor je neervalt. Die kans is echter klein dus moeten we zelf moeite doen.

#4

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 48222 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 22 december 2010 - 12:31

Ah, dank.

LaTeX
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#5

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 48222 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 21 februari 2012 - 10:35

Hoe kan ik afbeeldingen van LaTeX-formules maken in een hoge resolutie om knappe formule-afbeeldingen in een Word-document te kunnen plaatsen?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#6

Ger

  Ger


 • >5k berichten
 • 16982 berichten
 • Technicus

Geplaatst op 21 februari 2012 - 10:48

Online LaTeX Editor
Je kunt in de opties onder het tekstvak de gewenste grootte ingeven.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

#7

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 48222 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 21 februari 2012 - 11:07

many many many dank ;)
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#8

Chip

  Chip


 • >100 berichten
 • 157 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 juni 2012 - 20:10

LaTeX

[ tex ]\tau_1 = 5[ /tex ]

waarom werkt dit niet?

Veranderd door Chip, 17 juni 2012 - 20:13


#9

Miels

  Miels


 • >5k berichten
 • 14933 berichten
 • Beheer

Geplaatst op 17 juni 2012 - 20:21

Afgelopen vrijdag is het forum verhuisd naar een andere server. Daar blijken onderdelen die benodigd zijn voor Latex niet (goed) te functioneren. We werken aan een oplossing, deze wordt begin komende week verwacht.

Excuses voor het ongemak.

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic


#10

Vogeltjes

  Vogeltjes


 • >100 berichten
 • 102 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 juni 2012 - 10:46

Hallo,
ik heb een latex-document en wil een plaatje toevoegen.
Het plaatje is een pdf-bestand, die precies 1 a4 beslaat. Zo moet het ook in mijn latexbestand komen.
Echter als ik \begin{figure}\includegraphics{bestandsnaam}\end{figure} doe, plaatst hij hem niet goed op de pagina, waardoor boven en links witranden zijn, en een deel rechts en onder van het plaatje van de pagina verdwijnt. Hoe krijg ik dit goed? (zodat het nog steeds een heel a4-tje beslaat?)

#11

Vogeltjes

  Vogeltjes


 • >100 berichten
 • 102 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 juni 2012 - 11:14

Hallo,
ik heb een latex-document en wil een plaatje toevoegen.
Het plaatje is een pdf-bestand, die precies 1 a4 beslaat. Zo moet het ook in mijn latexbestand komen.
Echter als ik \begin{figure}\includegraphics{bestandsnaam}\end{figure} doe, plaatst hij hem niet goed op de pagina, waardoor boven en links witranden zijn, en een deel rechts en onder van het plaatje van de pagina verdwijnt. Hoe krijg ik dit goed? (zodat het nog steeds een heel a4-tje beslaat?)


Excuses, heb 't toch al ergens gevonden!

#12

Ger

  Ger


 • >5k berichten
 • 16982 berichten
 • Technicus

Geplaatst op 19 juni 2012 - 11:35

Afgelopen vrijdag is het forum verhuisd naar een andere server. Daar blijken onderdelen die benodigd zijn voor Latex niet (goed) te functioneren. We werken aan een oplossing, deze wordt begin komende week verwacht.

LaTeX , hij doet het weer :)
We gaan nog even kijken of we het lettertype wat kunnen optimaliseren, maar het is in ieder geval bruikbaar.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

#13

Freshman

  Freshman


 • >100 berichten
 • 117 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 januari 2016 - 00:20

Voor een volledige lijst van dergelijke functies, zie Overzicht LaTeX symbolen onder '5: Standard Function Names'.

 

 

Volgens mij is de link niet meer correct!

 

Ben nu bezig met LaTeX code omdat het mij aanspreekt en hier zelf ook graag gebruik van wil maken. 

Zo moest ik zoeken naar tekens in deze link http://www.wetenscha...n-naar-afstand/

 

Klopt het dat de link niet meer correct is, en zo ja, welke link moet het dan wel zijn? 

 

Is dit>> https://www.artofpro...p/LaTeX:Symbols,een correct vervangende link? 

Veranderd door Freshman, 23 januari 2016 - 00:23

Dead March from 'Saul' - Stokowski orchestration
 

#14

Miels

  Miels


 • >5k berichten
 • 14933 berichten
 • Beheer

Geplaatst op 27 januari 2016 - 21:38

Die pagina ziet er goed uit, al mist juist het gedeelte over functies waar naar wordt verwezen. Volgens mij heb ik het oorspronkelijke document waar wij naar verwezen ook gevonden: http://www.colorado....aTeXSymbols.pdf
 
Ik zal die pdf (dus niet de link) ook nog aan het bericht toevoegen zodat deze niet meer verloren kan gaan.
Bedankt voor het doorgeven!

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic


#15

marcel0138

  marcel0138


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 22 januari 2018 - 19:37

Ik heb 3 latex (miktex) editors. Texwork werkt goed als ik ga compileren naar pdf maar bij texniccenter en texmaker kan ik of de knop om te compileren niet vinden of de knop werkt niet. Ben een beginner dus het is wel mijn fout.


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures