Springen naar inhoud

- - - - -

Actie tegen ghostwriting nodig


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 16 december 2010 - 14:44

Actie tegen ghostwriting nodig

Het effect van ghostwriting in de medische literatuur wordt onderschat. Verschillende partijen zoals de Inspectie voor de Gezondheidszorg, maar ook universiteiten en vakbladen, moeten zich hard maken om dit fenomeen terug te dringen.

Dit stelt het initiatief Gezonde Scepsis in het rapport ‘Ghostwriting en medische literatuur’ dat deze week verschijnt. Onder ghostwriting wordt verstaan het schrijven van een artikel door iemand die weinig of niets heeft bijgedragen aan het onderliggende onderzoek en ook niet genoemd wordt in de auteurslijst.

Gezonde Scepsis deed onderzoek naar ghostwriting in opdracht van de IGZ. Volgens Martine van Eijk, adviseur bij het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik en een van de opstellers van het rapport, maakt het deel uit van een groter geheel, namelijk ghostmanagement: het laten opzetten, uitvoeren en analyseren van onderzoek door de farmaceutische industrie. Van Eijk: ‘Het is een heel verweven, diffuus proces, waarbij vele schakels betrokken zijn.’

...

Lees verder: http://medischcontac...iting-nodig.htm

Bron: Medisch Contact

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures