Fysica/sterrekunde

Reageer
Berichten: 14

Fysica/sterrekunde

Hallo iedereen,

Ik ben gilles, een 6de jaar Handel-Wiskunde.

En ik wil een paar boeken kopen voor met een goede voorbereiding aan men eerste bachelor jaar Fysica/sterrekunde te beginnen.

Kunnen jullie mij een paar boeken aanraden, Bv: voor Kwantummechanica, enz...

Alvast met voorbaad dank.

Gebruikersavatar
Berichten: 341

Re: Fysica/sterrekunde

Kan je zien welke boeken ze in het eerste jaar gebruiken op de universiteit waar jij heen wil? In dat geval zou ik gewoon die boeken kopen. Dan moet je er natuurlijk wel op letten dat je geen andere eerste jaars kennis nodig hebt.

Gebruikersavatar
Berichten: 721

Re: Fysica/sterrekunde

Voor fundamentele fysica zou ik je "Physics for Scientists and Engineers with Modern Physics" aanraden. Dat wordt bij ons toch gebruikt, maar ik weet of dat ik Nederland ook zo is. Het is in ieder geval een goed boek om (bij ons) zelf verschillende vakken mee te ondersteunen.
Help WSF eiwitten vouwen in de VRIJE TIJD van je computer...
Surf & download: folding.stanford.edu. Team nummer: 48658.

Gebruikersavatar
Berichten: 2.609

Re: Fysica/sterrekunde

Bv: voor Kwantummechanica, enz...
Het is echt niet nodig om een voorkennis van Kwantummechanica, complexe analyse, relativiteit en andere meer gespecialiseerde vakken te hebben om een studie te starten.

Om meer gevorderde natuurkunde te begrijpen zal je ook meer gevorderde wiskunde nodig hebben.

Alles wordt vanaf 0 opgebouwd in de cursussen die je zal krijgen. Als je echt speciaal wil voorbereiden op je hogere studie kan je best zorgen dat je de wiskunde en fysica van het middelbaar goed beheerst. Zoals ik al zei wordt alles van 0 opgebouwd en zal je veel dingen hernemen vanuit het middelbaar. Het tempo en het niveau zullen echter veel hoger liggen. Als je die dingen al goed kent zal je er snel mee weg zijn en kan je op andere manieren naar dezelfde zaken kijken en zo meer inzicht verwerven enz.

Het boek dat hierboven wordt aangeraden is vrij goed. Ik heb het zelf nooit echt veel gebruikt omdat mijn interesses elders liggen, maar de paar paragrafen die ik erin heb gelezen legden alles wel zeer duidelijk uit ;)

Reageer