Springen naar inhoud

- - - - -

Het neanderthaler-dieet


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

    Wien Ee


  • >1k berichten
  • 3133 berichten
  • VIP

Geplaatst op 02 januari 2011 - 11:08

Geplaatste afbeelding

Het clichébeeld van de Neanderthaler als vleesetende bruut behoeft opnieuw bijstelling. In de 40.000 jaar oude plaque op tanden van Neanderthalers uit België en Irak zijn microfossielen van gerst, dadels en peulvruchten geïdentificeerd. Sommige waren zelfs gekookt. Zo wordt nog onduidelijker waarom ze het onderspit dolven tegen Homo Sapiens
Een van de hypotheses over het uitsterven van de Neanderthalers is, dat ze voor hun voedselvoorziening afhankelijk waren van de jacht. In gebieden waar weinig wild was, zouden ze het daarom afgelegd hebben tegen de veelzijdiger Homo sapiens, die ook planten at en later bovendien de landbouw ontdekte. Het eenzijdige dieet als oorzaak kan nu wel bij het grofvuil. Al eerder waren indirecte aanwijzingen gevonden dat Neanderthalers in het Midden-Oosten ook granen en groentes aten, en nu blijken de restjes zelfs nog tussen hun tanden te zitten.

Lees meer ... Noorderlicht

Lees meer ... George Washington University
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures