Springen naar inhoud

Amplitude modulatie


 • Log in om te kunnen reageren

#1

RaYK

  RaYK


 • >250 berichten
 • 844 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 januari 2011 - 20:05

Hey,

ik was op wikipedia aan het uitzoeken waar die zijbanden in het frequentie spectra vandaan komen bij amplitude modulatie maar stuit daar op een uitleg die ik niet volledig kan volgen.. Wiskundig zie ik waarvan de zijbanden komen maar voor het logisch begrijpen geven ze bij wikipedia volgende uitleg:

"Bij modulatie (zoals het plaatje hierboven) wordt de grootte van de sinus soms kleiner of groter, en dat groter of kleiner worden tast de ideale vorm van de sinus aan. Doordat de sinus niet meer perfect is wordt er daarom ook uitgezonden op frequenties die iets hoger en iets lager liggen dan de draaggolf. De frequenties die rondom de draaggolf worden uitgezonden noemt men zijbanden."

Het is toch niet opdat een sinus niet meer perfect een sinus is omdat de amplitude wordt aangepast dat er daarmee iets met de frequentie gebeurt?
Ik zou het mij wel kunnen voorstellen bij bijvoorbeeld een blokgolf omdat je daar hogere harmonischen hebt maar het gaat hier toch om een sinus waarvan de amplitude wordt aangepast?

iemand een idee wat ze hier bedoelen, en of het überhaupt wel klopt?
Steun de wetenschap en het forum en versterk ons boinc team! - voor meer info kijk op de hoofdpagina onder 'distributed computing'

"The beginning of knowledge is the discovery of something we do not understand" - Frank Herbert (1920-1986)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

EvilBro

  EvilBro


 • >5k berichten
 • 6803 berichten
 • VIP

Geplaatst op 02 januari 2011 - 20:48

Het is toch niet opdat een sinus niet meer perfect een sinus is omdat de amplitude wordt aangepast dat er daarmee iets met de frequentie gebeurt?

Waarom niet dan?

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures