Springen naar inhoud

- - - - -

Universiteit doen niet aan loopbaanbeleid


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 05 januari 2011 - 11:55

Universiteit doen niet aan loopbaanbeleid

Als je als onderzoeker een vaste baan aan een universiteit wilt krijgen moet je vooral geluk hebben. Talent, hard werken en veel publiceren zijn geen doorslaggevende factoren. Want in het personeelsbeleid van de gemiddelde Nederlandse universiteit is nauwelijks enig systeem te bespeuren, zo valt op te maken uit een vernietigend rapport dat vandaag is gepresenteerd door het Rathenau Instituut.

Geplaatste afbeelding
Voor het rapport, getiteld ‘Op het juiste moment op de juiste plaats’, interviewde onderzoeker Barbara van Balen 42 wetenschappers die op basis van examencijfers, publicaties en andere prestaties mogen worden aangemerkt als ‘talentrijk’. Er zitten alfa’s, bèta’s, gamma’s, technici en medici bij. Allemaal begonnen ze hun wetenschappelijke carrière in de jaren tachtig, verspreid over 12 universiteiten. De helft werkt nog steeds aan een universiteit, de andere helft is elders beland.

...

Lees verder: http://www.c2w.nl/un...id.119881.lynkx

Bron: C2W

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures