Springen naar inhoud

- - - - -

Boeren op zee


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 06 januari 2011 - 17:42

Boeren op zee

Nieuwe landbouwgrond wordt steeds schaarser, terwijl de behoefte aan voedsel en biobrandstof toeneemt. Boerderijen op zee en genetisch veranderde gist moeten soelaas bieden.

Biobrandstof diesel of alcohol uit landbouwgewassen - ligt onder onder vuur omdat het de productie van voedsel verdringt, voedselprijzen opjaagt en veel minder CO2-uitstoot voorkomt dan eerst gedacht werd.

De enorme oppervlakte van de oceanen - 2,5 keer zoveel als alle landoppervlak - benutten voor de productie van voedsel en biobrandstof lijkt een logische stap, temeer omdat de biomassaproductie per vierkante meter er hoger kan zijn dan op land. De massaproductie van zeewier is relatief eenvoudig, mits voldoende voedingsstoffen in het water aanwezig zijn. In het grootste deel van de oceaan ontbreken die nu juist.

Willem Brandenburg van de Wageningen Universiteit wil afvalstoffen van de landbouw die via rivieren naar zee worden afgevoerd, zoals fosfaat, nitraat en kalium, gebruiken als mest voor zeeboerderijen. Daar kan op grote schaal zeewier gekweekt worden, dat ofwel direct als voedsel voor de mens dient, ofwel als voer voor kweekvis. Al komend voorjaar zal een eerste praktijkproef gehouden worden in de Oosterschelde.

...

Lees verder: http://educatie.ntr....mp;item=3044174

Bron: NTR : Hoe?Zo!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures