Springen naar inhoud

Coffeine reacties


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Knockingonheavensdoor

  Knockingonheavensdoor


 • >250 berichten
 • 302 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 januari 2011 - 23:36

Hoewel de discussie over het toedienen van cafeine in een dergelijke middelbare school setting zeker interessant is, lijkt het me voor de TS niet meer productief om hierover door te gaan. De TS heeft aangegeven dat ze koffie zullen gebruiken om de cafeine toe te dienen. Mocht men deze discussie door willen zetten dan wil ik ook een vriendelijk verzoek doen om dit in een separaat topic te doen.


Bij deze. Ik denk dat het onderwerp voor de TS (topic starter) interessant of leuk is zolang deze reacties bijdraagt en die bleven komen. Vanwaar dat paternalistische gedrag van de moderatoren ? Afgezien daarvan zijn vele onderwerpen ook interessant of leuk of wat dan ook voor anderen dan de TS.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8411 berichten
 • VIP

Geplaatst op 13 januari 2011 - 13:29

De reacties droegen voor de TS niet meer bij, hij had inmiddels besloten om koffie als middel te gebruiken. Het was voor iedereen duidelijk dat het zonde zou zijn om deze hele discussie zomaar stil te leggen, echter voor de TS had de discussie geen toegevoegde waarde meer. Derhalve ook mijn opmerking om de discussie in een ander topic voort te zetten.

Of een onderwerp leuk of interessant is maakt het niet automatisch correct om daarover in een topic door te gaan. De TS stelde inmiddels al een vervolg vraag om meer informatie over de werking en fysiologische gevolgen van cafe´ne te vinden. Om dan toch door te gaan over een eerdere vraag die al beantwoord is in hetzelfde topic kan er alleen maar toe leiden dat de TS op zijn vervolg vraag geen antwoord krijgt en het geheel onoverzichtelijk wordt. Dit zou een kritisch oog als een poging tot topic hijacking kunnen zien. Dit vervelende fenomeen kan zowel bewust als onbewust voorkomen, dat probeerde ik te voorkomen door iedereen die over de vorige vraag nog niet uitgesproken was aan te raden om een apart topic aan te maken.
"Meep meep meep." Beaker

#3

Dido

  Dido


 • >1k berichten
 • 1818 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 13 januari 2011 - 13:29

Terwijl TS al meerdere keren had aangegeven dat hij met koffie wou werken, bleef je proberen hem te overtuigen om met iets anders te werken. Het was vermoedelijk beter geweest dat je je tenslotte neerlegt bij wat TS besluit (in overleg met z'n leraar) en verder advies geeft hoe hij het experiment dan kan uitvoeren met koffie (en hoe hij aan de literatuur kan komen).
Soms moet je kunnen aanvaarden dat anderen het niet precies kunnen/ mogen/ willen doen zoals jij dat vooropstelt. Het heeft dan weinig zin om er steeds maar weer op te hameren dat een ander middel dan koffie beter zou zijn. Het is dan wÚl aangewezen dat je verder gaat met wat TS beslist heeft en ziet hoe je hem daarmee kan helpen. Loslaten van jouw eigen ideeŰn (die mogelijks deels/ volledig terecht zijn, maar geen rekening houden met wat iemand anders wil) en aanvaarden dat een ander het anders ziet, daar gaat het tenslotte om.

De TS heeft deze topic gestart om geholpen te worden. Hij heeft dus het recht dat er vooral wordt ingegaan op zijn problematiek en niet dat je ganse pagina's schrijft over iets waar een ander mogelijks ooit iets aan kan hebben. Daarvoor kan je dan een ander topic starten, als je dat wil, gericht aan mensen die ooit een experiment willen doen over cafe´ne (of algemener: waarop ze best letten bij een exp.). Maar post daarover geen volle pagina's bij een topic van een ander, die daar op dat moment niet mee vooruit geholpen wordt Ún die hulp vraagt voor zijn probleem (= niet over coffe´ne ed.).

Dido
Ik ben niet jong genoeg om alles te weten...
-Oscar Wilde-

#4

Knockingonheavensdoor

  Knockingonheavensdoor


 • >250 berichten
 • 302 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 januari 2011 - 16:26

echter voor de TS had de discussie geen toegevoegde waarde meer.


TS had geschreven dat er koffie gebruikt zou worden, maar ook dat-ie een werkstuk moest maken met allerlei informatie over coffeine. Daarom vroeg-ie naar sites met publicaties over coffeine. Ook een deel van de informatie in het door hem gestarte onderwerp kan als nuttig beschouwd worden voor zijn werkstuk.


De TS stelde inmiddels al een vervolg vraag om meer informatie over de werking en fysiologische gevolgen van cafe´ne te vinden. Om dan toch door te gaan over een eerdere vraag die al beantwoord is in hetzelfde topic kan er alleen maar toe leiden dat de TS op zijn vervolg vraag geen antwoord krijgt en het geheel onoverzichtelijk wordt. Dit zou een kritisch oog als een poging tot topic hijacking kunnen zien.


In principe mee eens, maar de 'topic titel' was 'cafeine pillen'. Een dergelijke titel kan de interesse wekken van een ieder die geinteresseerd is in coffeine. Het kan ook gebeuren dat lezers doen wat ik vaak doe, namelijk beginnen met het lezen van de laatste reactie en dan al dan niet teruglezen of beginnen bij het begin.
Overigens was TS eerste opmerking en vraag:

'Het probleem is dus dat ze naast cafe´ne niet ook nog andere stoffen binnen mogen krijgen die de resultaten zouden kunnen be´nvloeden (zelfde geldt voor het placebo product). Heeft iemand dus een idee waar ik 'pure' cafe´ne zou kunnen verkrijgen en een placebo wat enigszins op elkaar lijkt in opgeloste of vaste vorm (dan kunnen de testpersonen echt niet van nep onderscheiden).'

Laatst was er een vraag over waterniveau stijging door smeltend ijs in het topic 'smeltende ijsberg' en dat gaat al een tijdje niet meer over de oorspronkelijke vraag. In dat topic wordt dat niet als probleem beschouwd.

Terwijl TS al meerdere keren had aangegeven dat hij met koffie wou werken, bleef je proberen hem te overtuigen om met iets anders te werken.

Ik heb al eerder geschreven dat het geen kwestie van overtuigen of opdragen is. Bovendien waren het vaak antwoorden op reacties van moderator Wouter M. of anusthesist. Ik heb aangegeven wat ik, met de bagage van mijn wetenschappelijke farmaceutische/medische kennis, het beste vind. Ook heb ik onderbouwd waarom.

Het was vermoedelijk beter geweest dat je je tenslotte neerlegt bij wat TS besluit (in overleg met z'n leraar) en verder advies geeft hoe hij het experiment dan kan uitvoeren met koffie (en hoe hij aan de literatuur kan komen).

Als je goed gelezen hebt weet je dat ik precies dat gedaan heb. Op de reactie van anusthesist: 'ik denk dat we de leraar maar moeten laten beslissen' schreef ik: 'ja, een andere mogelijkheid is er niet.' Wat anders kan ik doen dan me neerleggen bij die beslissing ? Ik kan alleen voor- en nadelen noemen en mijn kennis werd ook groter in de loop van de tijd, vandaar dat ik later een argument tegen koffie had wat ik bij het begin niet kon hebben omdat de kennis ontbrak. Ook TS vermeldt duidelijk in zijn eerste bericht: 'Het probleem is dus dat ze naast cafe´ne niet ook nog andere stoffen binnen mogen krijgen die de resultaten zouden kunnen be´nvloeden
Tevens heb ik vermeld welke zoektermen handig zijn (op pubmed) om direct 'to the point' te komen.

De TS heeft deze topic gestart om geholpen te worden. Hij heeft dus het recht dat er vooral wordt ingegaan op zijn problematiek en niet dat je ganse pagina's schrijft over iets waar een ander mogelijks ooit iets aan kan hebben.

Ja, echter zie mijn opmerking hierboven over het topic 'smeltende ijsberg'. Met 'ganse pagina's' overdrijf je behoorlijk.

Veranderd door Knockingonheavensdoor, 13 januari 2011 - 16:28


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures