Springen naar inhoud

- - - - -

Nederlandse kennissector dreigt te verzwakken


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 19 januari 2011 - 15:46

Nederlandse kennissector dreigt te verzwakken

Reactie NWO op Kennis en Innovatie Foto 2011
De Nederlandse kennissector is sinds vorig jaar niet structureel sterker geworden. De jaarlijkse Kennis en Innovatie Foto toont een zeer wisselend beeld van de Nederlandse prestaties op het gebied van onderwijs, onderzoek, innovatie en ondernemerschap. Dit is één van de conclusies die de KIA-coalitie van Nederlandse kennispartijen en het bedrijfsleven vandaag presenteert met de Kennis en Innovatie Foto 2011.

De Kennis en Innovatie Foto 2011 laat zien of Nederland op koers ligt om via onderwijs, onderzoek, innovatie en ondernemerschap weer terug te komen in de top vijf van kenniseconomieën. Jaarlijks evalueert de KIA-coalitie de belangrijkste maatregelen en investeringen voor de hele kennisketen: onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven. NWO is één van de 31 KIA-partners.

NWO-voorzitter Jos Engelen is gematigd positief over de ontwikkelingen in het onderzoek in Nederland: 'Het is goed om te zien dat Nederland nu nog – relatief gezien – prima presteert. Nederlandse onderzoekers publiceren nog altijd zeer veel wetenschappelijke artikelen'. Engelen uit echter zijn zorgen over de sterke daling van het aantal onderzoekers in Nederland: ‘De KIA-foto laat zien dat het aandeel onderzoekers per duizend mensen in de beroepsbevolking in één jaar tijd is afgenomen met tien procent. De zeer lage investeringen in onderzoek doen vermoeden dat het aandeel onderzoekers alleen maar verder zal dalen. Dat is absoluut een slecht perspectief voor de kennisambitie van dit land.’

...

Lees verder: http://www.nwo.nl/nw...ges/NWOP_8D8FR9

Bron: NWO

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures