Springen naar inhoud

Toetskeuze


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Luda

  Luda


 • 0 - 25 berichten
 • 11 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 21 januari 2011 - 21:20

Inmiddels ben ik al uren bezig met onderstaande vraag maar komt er helaas niet uit :-)

De directie van een tarnsportbedrijf besluit om een medewerkertevredenheidsonderzoek uit te laten voeren onder het personeel. om de kosten van het onderzoek in de hand te houden besluit de externe onderzoeker om eerst een kleine steekproef te houden binen 3 afdelingen van het bedrijf. De bedoeling van dit vooronderzoek is om te bepalen of er geen verschil in de medewerkerstevredenheid tussen de verschillende afdelingen is. De onderzoeker redeneert dat een te groot verschil een te vertekend beeld kan geven. De afdelingen die meerwerken zijn: Verkoop, HRM en Logistiek. per afdeling doen 10 mensne mee aan het onderzoek. De onderzoeker wil dus vaststellen dat er geen verschil is tussen de afdelingen.

Welke techniek (met excel) moet ik gebruiken om dit onderzoek uit te voeren?

Is hier spraken van 1 steekproef met 30 mensen of 3 steekprovene met 10 mensen. 3 toch? Zoja, welke toets moet ik dan hebebn, bijna alle toetsen zijn voor één of 2 waarnemingen?

Ik hoop ontzettend dat iemand mij op weg kan helpen!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Xenion

  Xenion


 • >1k berichten
 • 2609 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 21 januari 2011 - 22:07

Het zijn inderdaad 3 steekproeven.

Je wil kijken of de 3 afdelingen dezelfde resultaten krijgen. De toetsen die je gezien hebt werken inderdaad maar op 1 of 2 steekproeven.

Als je kan aantonen dat A en B gelijke resultaten hebben en je kan aantonen dat B en C gelijke resultaten hebben, dan is volgens mij wel aangetoond dat de 3 afdelingen gelijk zijn.

Ik gok dat je een toets op gemiddeldes gebruiken.

Veranderd door Xenion, 21 januari 2011 - 22:08


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures