Springen naar inhoud

Ontbindende voorwaarde koopcontract huis


 • Log in om te kunnen reageren

#1

bouwvergunning

  bouwvergunning


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 22 januari 2011 - 23:06

Beste,

wij hebben als ontbindende voorwaarde in ons koopcontract laten opnemen dat bij het niet krijgen van een onherroepelijke bouwvergunning de koop ontbonden kan worden. Nu heeft de gemeente ons de bouwvergunning + ontheffing verleend maar na een zienswijze van de buren toch dit besluit ongedaan gemaakt en de zienswijze van de buren gegrond verklaard.

De enige optie die wij volgens de gemeente hebben is een bezwaar maken tegen dit besluit van gemeente. Echter werd telefonisch al aangegeven dat dit erg weinig kans van slagen heeft.

Onze vraag is, kunnen wij het koopcontract boetevrij ontbinden op basis van het besluit van de gemeente of kan de verkopende partij ons verplichten toch een bezwaar in te dienen tegen dit besluit? Wij zijn bang als dit verplicht kan worden dat wij dan een eindeloos traject in moeten gaan van bezwaren / beroep en hoger beroep.

alvast hartelijk dank voor uw reactie

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Ger

  Ger


 • >5k berichten
 • 16624 berichten
 • Technicus

Geplaatst op 23 januari 2011 - 10:23

Als het besluit nog ongedaan is gemaakt binnen de daarvoor gestelde termijn (bij de oude bouwvergunning procedure meen ik 8 weken, maar dat moet in de beschikking staan) dan is het besluit nog niet onherroepelijk geweest. Als dit buiten die termijn is gebeurd, dan is de gemeente fout; de procedure is dan reeds afgerond. In dat geval kun je bezwaar maken bij de raad van state, en die zijn volledig neutraal (en tikken regelmatig gemeenten op de vingers).
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures