bij pse-vlees (pale soft exudatieve) is er denaturatie van sarcoplasmatische eiwitten door de tamelijke hoge pH. maar welke eiwitten zijn het ? ik weet enkel dat myoglobine en haemoglobie, misschien myosine en actine erbij hoort. kan iemand me vertellen welke er nog zijn?
is het door die denaturatie van myosine en actine dat het vlees minder mals is? want malsheid gaat gepaard met de lengte van het sacromeer. maar het vlees is zacht, zachtheid en malsheid gaat toch gepaard met elkaar?
bij dfd-vlees (dark firm dry) is de kleur donkerrood. is dit omdat de eiwitten minder gedenatureerd is en dus meer zuurstof kunnen binden zodat die een donkerrood kleur heeft.
waarom geeft die een plakkerig gevoel? is het door de hoge waterbindend vermogen van het vlees?
Laatste berichten
- 22:57 Straatklok loopt 5 minuten voor 11
- 22:57 wig 6
- 22:51 speciale rel. theorie 9
- 22:36 Gravity and gravitation 4
- 22:24 [scheikunde] vraag Chemie - wat is de oplossing? 10
- 19:47 Bruine vlekken op treinaanwijzerbord 10
- 19:44 Vogels in de stad zijn goede klussers 2
- 19:12 Rood laserlicht 3
- 17:30 Herleiden afmetingen vanaf een foto 21
- 16:34 [wiskunde] Prijs Product per KG; Alternatief Inzicht 3
- 13:57 do-re-mi-fa-so vliegtuigen 9
- 13:16 geen minkowski-ruimte toch? Doe ik dit nou fout? 17
- 13:12 [natuurkunde] kroon van koning op Syracuse 10
- 10:15 2013 – Augustus Vraag 3 3
- 24 apr Vraag 2009 Juli Vraag 5 5
- 24 apr positie 2
- 24 apr Schroefdraad berekening 8
- 24 apr [scheikunde] Kan chloorgas de geleiding van elektriciteit belemmeren? 9
- 23 apr Weerfrustratie 9
- 23 apr Kunnen quantum Zonnecellen 190% quantum efficiënt zijn 3
Nieuwsberichten
- 04 mar Een nieuw soort magnetisme: altermagnetisme
- 31 okt AI kan via stem diabetes vaststellen 11
- 21 okt Einstein krijgt wéér gelijk 45
- 07 feb witter dan wit 20
- 19 jun irrigatie en de aardas