Springen naar inhoud

Elektrische weerstand van het menselijk lichaam


 • Log in om te kunnen reageren

#1

QED

  QED


 • >25 berichten
 • 43 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 04 februari 2011 - 00:19

Komende vrijdag heb ik een toets over twee hoofdstukken uit het boek Veiligheid in het laboratorium (geschreven door H. Kramer-Pals en D. van der Meulen, mocht dat interessant zijn), waarbij één van deze hoofdstukken gaat over veilig werken met elektriciteit. In de eerste paragraaf het volgende gesteld:

De drempelwaarde voor het waarnemen van een elektrische stroom (door een lichte prikkeling van de huid) ligt bij wisselstroom van 60Hz bij mannen in een orde van grootte van 0,4 mA, bij vrouwen van 0,3 mA. Bij een (wisselstroom)sterkte van 1,8 mA bij mannen en 1,2 mA bij vrouwen is al een lichte, maar niet pijnlijke schok voelbaar.


Het gaat nog een tijdje verder met onder andere echt heftige schokken, maar bij al deze voorbeelden is de hele tijd dat de stroom die nodig is om bij mannen hetzelfde voor elkaar te krijgen als bij vrouwen hoger is. Dit kan alleen als de weerstand van het mannelijk lichaam hoger is dan het vrouwelijke lichaam (Dit volgt uit LaTeX , de wet van ohm). Mijn vraag heeft niets met de stof voor de toets te maken, maar gewoon uit nieuwsgierigheid: hoe kan het dat de weerstand van het mannelijk lichaam groter is dan het vrouwelijk lichaam? Waarmee heeft dit te maken?
"Ha ha ha... hun zijn wel dom :)"
"Wiskunde is leuker als je denkt"

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8405 berichten
 • VIP

Geplaatst op 04 februari 2011 - 00:55

Wat is het grootste verschil in de weefselsamenstelling tussen mannen en vrouwen? Simpelweg, vet. Vrouwen hebben meer vetweefsel dan mannen. De weerstand van vetweefsel is dan ook relatief laag. (ik kan voor de exacte waarden op het moment geen bronnen vinden)
"Meep meep meep." Beaker

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures