Springen naar inhoud

Life science of technology


 • Log in om te kunnen reageren

#1

SDH

  SDH


 • >25 berichten
 • 32 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 08 februari 2011 - 15:35

Hallo,

Voor school moeten we nu al gaan kijken in welke richting je wil gaan studeren. Zelf had ik een mooie opleiding gevonden die mij wel interessant leek, namelijk Life Science of Technology in Leiden en Delft. Nu las ik op hun site dat je er ook kan komen met een HBO-propedeuse zonder deficiŽnties. Zelf doe ik namelijk HAVO, dus dat zou ideaal zijn om er zo te komen. Maar nu is mijn vraag: Wat houd een HBO-propedeuse zonder deficiŽnties voor deze opleiding in? Ik begrijp dat je basis kennis gelijk moet zijn aan iemand dat is geslaagd in 6 VWO, maar in wat moet je dan een propedeuse doen?

Hopelijk kan ťťn van jullie mij helpen.

Mvg,
Simon
Ik was een jaar of 11, toen er werd verteld de wereld draait om kennis en alles wat je wil bepaal je zelf.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8405 berichten
 • VIP

Geplaatst op 08 februari 2011 - 18:35

Dit zal dus gewoon in 1 jaar je propedeuse moeten (willen en kunnen) halen. Bij de opleiding kunnen ze je zeggen welke HBO propedeuses in aanmerking komen. Waarschijnlijk zijn opleidingen zoals het HLO hiervoor geschikt, vraag dit natuurlijk wel voor de zekerheid na.

Ook is het vaak mogelijk om na je HBO door te gaan met een master aan de universiteit. Je kan zo ook op je uiteindelijke bestemming komen.
"Meep meep meep." Beaker

#3

AronKamp

  AronKamp


 • >100 berichten
 • 101 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 februari 2011 - 19:40

Ik heb zelf de overstap gemaakt van HBO naar universiteit. En het is echt een moeilijke overstap. Het kan daarom misschien wel handiger zijn om eerst je HBO af te maken en dan de universiteit te doen, maar is natuurlijk altijd je eigen keus!

Een HBO diploma is natuurlijk een heel goede diploma, dan kan je daarna altijd nog een master doen, als je dan faalt heb je in ieder geval je HBO diploma.

Als je hele hoge cijfers haalt op het HBO kan je het natuurlijk heel goed overwegen, ik zou het aan een studieadviseur van de opleiding vragen, niet aan de adviseur op de middelbare school, vaak weet die er logischerwijs niet genoeg van.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures