Springen naar inhoud

Archiefwet (1995) en uitzendinggemist


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8405 berichten
 • VIP

Geplaatst op 18 februari 2011 - 01:54

Zelf ben ik alles behalve een expert in juridische taal. Zo goed en zo kwaad als het gaat heb ik in de archiefwet zitten neuzen.

Zoals ik het begrijp moeten in relatie tot elektronische archieven alles in formats worden opgeslagen zodat ze 'altijd' beschikbaar zijn. Hiervoor moet men dus niet afhankelijk zijn van de ontwikkeling van software door derden. Dit zou namelijk tot een situatie kunnen leiden waarbij men zegt, 'we ondersteunen dit niet meer, het is achterhaald' en dat hierdoor de desbetreffende archieven/data niet meer beschikbaar zijn.

Nu vraag ik me twee dingen af. Ten eerste is de archiefwet van toepassing op uitzendinggemist.nl? En ten tweede voldoen ze aan eerder genoemde archiefwet door windows media player, quicktime en silverlight als afspeel mogelijkheden aan te bieden?
"Meep meep meep." Beaker

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

317070

  317070


 • >5k berichten
 • 5611 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 18 februari 2011 - 09:36

En ten tweede voldoen ze aan eerder genoemde archiefwet door windows media player, quicktime en silverlight als afspeel mogelijkheden aan te bieden?

Dat zijn enkel de aangeboden spelers. Die hebben niets te maken met de codec van de stream die ze afspelen en al helemaal niet met de codec waaronder ze opgeslagen zitten in het archief.
What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet
And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign
-Alanis Morisette-

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures