Springen naar inhoud

stochastische besliskunde bij bezwaartermijnen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Ruud Muschter

    Ruud Muschter


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 21 september 2005 - 14:34

Beste mensen,

In de juridische wereld wordt gewerkt met wettelijke beslistermijnen. Vaak heeft overschrijding van de termijnen gevolgen. Daarom doen de betrokkenen er vaak alles aan om de termijnen te halen, vaak ook onder druk van de politiek. In theorie lijkt het mogelijk om (een onbekende instroom van) bezwaarschriften altijd binnen de termijn af te doen, mits je er maar net zo veel mankracht, geld en energie in steekt dat elk bezwaarschrift meteen aangevat kan worden.

De wachtrijtheorie lijkt te indiceren, dat deze visie heilloos is. Er komt een omslagpunt waarop ingezette instrumenten meer schade aanrichten en vertraging geven, dan dat zij nut opleveren. Is de volgende stelling van die visie goede samenvatting?:

'De wachtrijtheorie maakt duidelijk, dat het onbeperkt inzetten van middelen nooit kan garanderen dat bezwaarschriften waarvan de afhandeling aan een termijn gebonden is, ook binnen die termijn afgedaan kunnen worden."

Is er specifieke literatuur die dit terrein bestrijkt?

Hartelijk dank voor een reactie.

vr. gr.,


Ruud Muschter

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures