Springen naar inhoud

Schematisering l vormige constructie


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Beunhaas

  Beunhaas


 • >25 berichten
 • 55 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 februari 2011 - 13:40

Beste forumgenoten,

Ik ben bezig met een schoolopdracht waarbij ik een constructieberekening moet maken van een L-vormige constructie van beton. Ik heb echter problemen met het schematiseren van de constructie en hoop dat jullie mij kunnen helpen. De constrctie ziet er als volgt uit:
Geplaatste afbeelding

Zou iemand mij kunnen vertellen of ik de hartlijnen van de console met kolom kanaanhouden voor de schematisering? Zoals dit:
Geplaatste afbeelding

En wat doe ik met het feit dat de console dikker wordt richting de kolom? Neem ik dit mee met de permanente belastingen? Door een aflopende qlast te nemen?

Mvg.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

oktagon

  oktagon


 • >1k berichten
 • 4502 berichten
 • Verbannen

Geplaatst op 23 februari 2011 - 15:01

De plaatsing van de kolom op de voetplaat geeft een neg. belasting van de buitenste paal- maar is mogelijk een verhaal apart.Is die kolom ingeklemd in de funderingsbalk,dat bepaalt ook je rekenmethode

De diagonaal- getekend- als aansluiting van de console op de kolom, is die bedoeld als prefabsysteem of aan elkaar gestort als een geheel met de kolom?

De console belasting zal gelijkm. verdeeld zijn als veranderlijke belasting en verder als permanente last en geeft een max. M bij de aanzet tegen de kolom en daar is de grootste hoogte nodig.

Om de afschuining te bepalen,kun je de M-lijn theor. aanhouden,maar gaat men meestal niet onder de 50-60 % van de max.hoogte.

Op je schematisering moet je ook de belastingen met asmaten aangeven;off. is de schematisering afh. van de gekozen rekenmethode (lin. elast.theorie,dan wel herverdeling momenten (zie tabellen en schemas daarvoor).Houdt wel rekening met de ingeklemde balk,die wordt vanwege de exc. belasting op buiging en knik belast.

En teken een geschematiseerde U op zijn kant!!!


Nb. de beste constructie is een U-profiel in beton uitgevoerd;houdt dat wel als belangrijkste rekenonderdeel in de gaten,zet niet stomweg dat schema van je op de fundering met een paar ingestorte staven staal,maar maak daar een compleet U-systeem van!

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures