Springen naar inhoud

* * * * * 1 stemmen

Kleine koffieboer profiteert niet van westerse inzet op eerlijke handel


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 24 februari 2011 - 12:07

Kleine koffieboer profiteert niet van westerse inzet op eerlijke handel

Lokale gemeenschappen in ontwikkelingslanden hebben geen baat bij samenwerkingsverbanden tussen overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor eerlijke en duurzame handel. De samenwerkingsverbanden zijn te veel gericht op commercieel resultaat en hebben te weinig oog voor versterking van de plaatselijke economieŽn. Tot die conclusie komt NWO-onderzoeker Verena Bitzer, die op 25 februari aan de Universiteit Utrecht promoveert op dit onderwerp.

De productieketens van koffie, katoen en cacao zijn nog niet duurzaam. Wel bestaan er verschillende initiatieven van overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven om productie en handel in die richting te ontwikkelen. Verena Bitzer bekeek in hoeverre deze initiatieven duurzame ontwikkeling bevorderen. Ze concludeert dat de samenwerkingsverbanden geen structurele verbeteringen opleveren voor boeren en landbouwarbeiders in ontwikkelingslanden.

...

Lees verder: http://www.nwo.nl/nw...ges/NWOP_8ECEF3

Bron: NWO

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures