Springen naar inhoud

Aanwezigheid van huisstofmijten aantonen


 • Log in om te kunnen reageren

#1

BasRommes

  BasRommes


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 01 maart 2011 - 20:45

Hallo!

Ik ben momenteel aan het werken aan mijn "miniprofielwerkstuk" voor school en zit met enige probleempjes/twijfelingen. Ik moet namelijk de aanwezigheid van huisstofmijten aantonen en vergelijken met diverse locaties, mijn leerkracht biologie heeft dan ook Acarex voor mij aangeschaft (Acarex toont de concentratie van huisstofmijten aan in een huisstofmonster). Ik weet hoe ik deze moet gebruiken, alleen ik zit te twijfelen over de locaties waar ik deze ga gebruiken. Ik heb namelijk maar 10 teststrookjes tot mijn beschikking en moet dus zeer zeker zijn over de plekken die ik wil onderzoeken...

De huisstofmijt gedijt bij voorkeur in een omgeving waar de relatieve vochtigheid groter is dan 65% en waar de temperatuur tussen de 22░C en de 25░C ligt. De materialen waaruit de ondergrond (vloer) is samengesteld speelt ook een belangrijke rol bij de leefomgeving van de huisstofmijt. Ik zat er dus aan te denken verschillende soorten vloeren te testen (hout, linoleum, tapijt), maar ook plaatsen die verschillen in vochtigheid en temperatuur, bv. een goed ge´soleerde kamer en een niet goed ge´soleerde kamer.

Ik heb dus maar 10 teststrookjes tot mijn beschikking en ik wil dus echt zeker weten of ik wel verstandig bezig ben. Het is een profielwerkstuk, dus ik heb goede locaties nodig waar ik een mooi werkje van kan maken. Ik zou dan ook heel erg graag meningen van andere personen horen.

Alvast bedankt!!


Groetjes Bas

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 46349 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 02 maart 2011 - 16:09

Al eens gedacht aan je bed?

Overigens, het is volgens mij in dit geval juist niet de bedoeling overal bergen huisstofmijten te "vangen". Stel een hypothese op met betrekking tot de hoeveelheid te verwachten huisstofmijten per locatie en probeer die met je strookjes te bevestigen. En dan is elke locatie in principe een geode locatie.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#3

Mrtn

  Mrtn


 • >1k berichten
 • 4220 berichten
 • VIP

Geplaatst op 02 maart 2011 - 17:04

Jan heeft natuurlijk helemaal gelijk maar bedenk je ook even het worst-case scenario: je koopt voor minder dan 20 euro een nieuwe test kit als je een foutje maakt of niet tevreden bent met je resultaten.
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures