Springen naar inhoud

- - - - -

Grote inslagkrater gevonden in kongo


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 10 maart 2011 - 16:00

Grote inslagkrater gevonden in Kongo

Een ronde depressie in Kongo is door wetenschappers ge´dentificeerd als de eerste inslagkrater in Centraal-Afrika. Dit brengt het totaal aantal meteorietkraters op aarde naar 182. De zogenoemde Luizi-structuur is voor het eerst beschreven in 1919, maar het is nu pas vastgesteld dat de zeventien kilometer brede structuur is veroorzaakt door een meteorietinslag.
Op andere planeten als Mercurius en Mars is het makkelijker om inslagkraters te identificeren, omdat er op deze planeten geen platentektoniek is. Daarnaast verandert het oppervlak van de aarde voortdurend door wind, vulkanisme en water. Inslagkraters moeten heel groot zijn, anders verdwijnen ze in de loop der tijd uit het zicht. Een krater als Luizi is moeilijk op te merken vanaf de grond. Gelukkig houden satellieten een de aarde van boven in de gaten, waardoor het toch mogelijk is om grote structuren in kaart te brengen.

...

Lees verder: http://www.scientias...-in-kongo/26813

Bron: Scientias.nl

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures