Springen naar inhoud

Studiekeuze wetenschappen wiskunde


 • Log in om te kunnen reageren

#1

cedricm

  cedricm


 • >25 berichten
 • 93 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 maart 2011 - 19:23

Hallo,
Ik zit in het 4de jaar wetenschappen. Ik zou volgend jaar graag wetenschappen wiskunde doen maar misschien gaat dat moeilijk zijn. (talen zijn moeilijk, wiskunde en wetenschappen lukken maar soms zijn er wat slechtere so's bij)
Zou ik dan in het vijde jaar nog kunnen overstappen naar Techniek Wetenschappen?
Alvast bedankt!!!

Veranderd door cedricm, 13 maart 2011 - 19:23


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Drieske

  Drieske


 • >5k berichten
 • 10217 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 13 maart 2011 - 19:41

Afhankelijk van wanneer je wilt overstappen, zal dit al haalbaarder zijn hè... Bijv na kerstmis is quasi uitgesloten vrees ik (als je school het al nog toestaat dan). Maar half oktober (bijv na herfstvakantie) zal wsl wel nog lukken.
Maar ik weet niet wat je motivatie is, of je idee van techniek-wetenschappen, maar ik betwijfel wel serieus dat de wetenschappen daar makkelijker gaan zijn. Talen is mss net dat makkelijker daar.

Maar voor de duidelijkheid: ik spreek niet uit persoonlijke ervaring, enkel uit het "horen van vrienden" (ivm moeilijkheidsgraad), en het al dan niet mogen overstappen hangt ook een beetje af van school tot school.
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

#3

*_gast_turnevies_*

 • Gast

Geplaatst op 14 maart 2011 - 19:28

Er zit wel een verschil tussen volgens mij, het verschilt wel heel erg van school tot school maar in een ww zie je netto wel wat minder wetenschappen dan in iw(denk toch dat dat ongeveer hetzelfde is dan techniek-wetenschappen), maar je gaat abstracter, zeker ook in de wiskunde.(al zullen velen dit tegenspreken).

Het zou natuurlijk zonde zijn geen ww te doen puur omdat je talen slecht zijn.

#4

benji3007

  benji3007


 • 0 - 25 berichten
 • 4 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 21 maart 2011 - 20:22

Ik heb vorig jaar de keuze gemaakt voor wetenschappen-wiskunde (8u) ik weet niet of het van mijn leerkrachten of van mij afhangt maar ik vind het gemakkelijk ik doe af en toe een boek open en let op in de les en ik haal redelijke resultaten.
Talen zijn mijn mindere kant en daarvoor moet je je echt geen zorgen over maken ietsjes harder leren en je kan het halen. Bij mijn school Sint-Franciscus College te Berkenbos is het mogelijk om over te stappen van wetenschappen-wiskunde (8u) naar 6(u) van het 5de naar het 6de jaar en eventueel met 5uur extra les in de week mag je zelfs overstappen naar economie-wiskunde 8 of 6 uur. Ik zou me informeren hoe jouw school hiermee omgaat en als je op voorhand vraagt laten ze je vast wel overstappen na het 1ste trimester.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures