Springen naar inhoud

Compressiekousen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

benq

    benq


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 14 maart 2011 - 11:23

Op het internet valt er soms wel wat te lezen over compressiekousen die gebruikt worden bij sporters (fietsers, lopers, triatleten,...).

De fabrikanten maken allerlei claims over het voorkomen van blessures, het verbeteren van het herstel etc. Natuurlijk gaan de fabrikanten hun eigen producten aanprijzen. Hoe zit het met het wetenschappelijke deel van die compressiekousen? Zijn er bewijzen van dat deze werken, en zo ja, welke claims kloppen en welke niet?Je hebt bijvoorbeeld ook andere compressiekleding. Bijvoorbeeld sportkleding van Skins. Ook hier zijn weer claims terug te vinden.
De Skins technologie is in Australië ontwikkeld en is ideaal voor ondermeer hardlopers, fietsers, schaatsers, wintersporters. Prima te combineren met de overige Skins producten.

De “gradient compression” van Skins versnelt de bloeddoorstroming en de toevoer van zuurstof naar actieve spieren. Het verbeteren van de circulatie helpt bovendien om melkzuur en andere metabolische afvalstoffen te elimineren. Hierdoor kunt u aan een hoger tempo en bovendien langer presteren.

De SKINS voordelen:

* warm in de winter, koel in de zomer
* ondersteunt spieren en lichaam
* draagbaar onder sportkleding of uniform
* volledige bewegingsvrijheid
* voorkomt blessures
* betere opwarming voorafgaand aan wedstrijd
* verminderde spierpijn na het trainen
* verminderde hersteltijd na het trainen
* verbeterde zuurstoftoevoer naar de spieren tijdens het sporten


Wat klopt er van dit hele verhaal? Zijn er bewijzen?

(Indien merknamen niet mogen, gelieve me dan een seintje te geven. Ik ben in ieder geval een consument en geen fabrikant ;))

Veranderd door benq, 14 maart 2011 - 11:23


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures