Springen naar inhoud

Nieuwe video game adverteren


 • Log in om te kunnen reageren

#1

cjh

  cjh


 • >250 berichten
 • 462 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 maart 2011 - 17:17

Als je een idee hebt voor een videospel, met een uitgewerkt verhaal, waar kan je dan terecht om te proberen dat het spel daadwerkelijk ook wordt gemaakt?

Ik heb Nintendo ge-emailed, maar die nemen wereldwijd geen suggesties aan. Is er mischien een andere mogelijkheid?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8440 berichten
 • VIP

Geplaatst op 15 maart 2011 - 17:58

Probeer 'm zelf te maken, of neem eens contact op met een onafhankelijke game ontwikkelaar.
In Nederland hebben we bijvoorbeeld sinds een aantal jaar Robot Ninja Monkey Games
"Meep meep meep." Beaker

#3

cjh

  cjh


 • >250 berichten
 • 462 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 maart 2011 - 18:39

Ik had erbij moeten vermelden dat zijn geen ''kleine'' spel zal worden, en de graphics zijn GTA/Call of duty style-gericht. Om eerlijk te zijn lijkt Robot Ninja Monkey Games zich daar niet in te specialiseren.

Hartelijk dank voor de respons.

#4

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8440 berichten
 • VIP

Geplaatst op 15 maart 2011 - 18:50

Dan zit je bij nintendo zowiezo verkeerd. Nintendo richt zich over het algemeen niet op de high-end hard-core gamer. Je zal dus eerder richting PC, PS3 of Xbox360 moeten denken.

Daarnaast nog een tip, de trend is dat er meer en meer casual games ontwikkeld worden. Deze kunnen vaak op smartphones worden gespeeld. Angry birds is niet zo populair door de goede graphics, minecraft ook niet. Het gaat er op om mensen te prikkelen. High-end graphics zijn hiervoor niet het belangrijkst. Tel daar nog eens bij op dat het erg kostbaar is om dergelijke acties uit te halen gecombineerd met het feit dat er serieuze hardware voor nodig zal zijn om de game te spelen. Dit beperkt de afzet markt terwijl de productie kosten alleen maar omhoog zullen gaan.

Ik zou je dus ook aan willen raden om indien mogelijk, je game idee te reduceren tot het basis concept zonder direct over de graphics na te denken. Dit zal het eenvoudiger maken om bij onafhankelijke ontwikkelaars aan te kloppen, minder geld kosten om te maken en de potentiele afzetmarkt vergroten.
"Meep meep meep." Beaker

#5

317070

  317070


 • >5k berichten
 • 5611 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 15 maart 2011 - 19:17

Als je een idee hebt voor een videospel, met een uitgewerkt verhaal, waar kan je dan terecht om te proberen dat het spel daadwerkelijk ook wordt gemaakt?

Voor kleine games kun je daar meestal wel indie-developpers van overtuigen als het idee echt goed is. Als het om iets echt groot gaat, dan denk ik dat je realistisch moet zijn. Je kans is (zonder overdrijven) 0,0% dat de game daadwerkelijk wordt gemaakt.

Aan de high-end games werken teams van meer dan 100 man, vaak allemaal gespecialiseerd in vanalles en nog wat. Het verhaal is eigenlijk maar een uiterst miniem stukje van een game, desalniettemin zijn er daar ook gespecialiseerde marketeers voor om dat al zo "reclamemaakbaar" mogelijk te schrijven. Die schrijven zelf al hele stapels van scenario's, waarvan er dan maar enkele effectief aangevat worden, en nog maar een fractie daarvan effectief ooit uitgewerkt worden tot een echte game.

Een 2e reden is dat men nooit vertrekt van een verhaal. Gewoonlijk is het eerder een paar concepten programmeren, en dan kijken "Wat kunnen we hier mee doen?". Lees anders dit eens na over een 'gemiddeld' development process.
Denk dan vooral aan de quote:

Publishers have started to expect broader game proposals even featuring playable prototypes.


Game development is geen branche waar men nieuwe ideeën met open armen ontvangt. Er zijn zoveel mensen die er in willen werken, dat je eerst jezelf hard moet bewijzen vooraleer je ergens komt. Dat houdt dus in: eerst beginnen met kleine casual games die je desnoods helemaal op je eigen maakt, en dan heel misschien kunnen verder groeien naar de high-end. Van veruit alle grote spellen zijn alle developpers onderaan de ladder begonnen.

Van de miljoenen mensen die het in de filmbusiness willen maken zijn er maar een paar tientallen die het maken in Hollywood, voor games is dat net hetzelfde.
What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet
And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign
-Alanis Morisette-

#6

Erik Leppen

  Erik Leppen


 • >250 berichten
 • 371 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 maart 2011 - 17:09

Schrijf een volledig uitgewerkt gamedesigndocument waarin je alles in het spel helemaal uit de doeken doet...de bediening van alle schermen, de interface van alle schermen, alle spelregels, spelerstrategieën, alle instellingen, alle spelmodi en speelniveaus, de grafische stijl, geluiden, karakters etc. etc. etc. waarbij je alles voorziet van argumentatie waarom dit de juiste keuze is. Vermeld bovendien je doelgroep en de reden waarom die doelgroep voor dit spel zou kiezen en niet voor een van de zoveel reeds bestaande.

Als je hiermee een uitgever kan interesseren stijgt de kans naar marginaal méér dan 0,0 procent ;)

Maar eerlijkheidshalve geef ik je nog altijd heel weinig kans. Je moet zoals 317070 zegt echt boven de rest uitsteken qua designdeskundigheid. En het is heel handig als je de juiste mensen kent :P

De andere optie is inderdaad om zelf iets te gaan bouwen. Maar dat vereist wel één heel belangrijke voorwaarde: je moet games bouwen leuk vinden. Dat is wat anders dan van games verzinnen houden :P Plus moet je wel je ambities bij stellen. Met een spel als GTA (2 zelfs al), ben je wel jáááren verder voordat je dit een klein beetje redelijk kan. Wat dat betreft is het misschien handig om toch meer de casual kant op te gaan; kleine spelletjes met vernieuwende concepten en niet te veel aandacht aan verhalen en dingen eromheen. Dat laat de ontwikkeltijd flink afnemen. Spelletjes als Bookworm zijn te maken in een paar maanden voor iemand met de juiste ervaring.

Een goed zelfleerpakket voor casual 2D games maken overigens is Game Maker door Mark Overmars / YoYoGames. Die gebruik ik althans al enige jaren zelf met veel plezier (zoals ik al zei, je moet het leuk vinden, anders moet je 't niet doen). Het heeft een lage instap maar toch heel uitgebreide mogelijkheden. Maar het is niet geschikt voor 3D.

Veranderd door Erik Leppen, 19 maart 2011 - 17:10


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures