Springen naar inhoud

afstand aarde naar mars


 • Log in om te kunnen reageren

#1

jordi_0071

  jordi_0071


 • >25 berichten
 • 43 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 22 september 2005 - 20:15

hey, Ik had een vraagje:

Wat is de afstand van de aarde naar de mars? en hoe kan je dat berekenen? wat heb je bijv nodig?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8474 berichten
 • VIP

Geplaatst op 22 september 2005 - 22:03

volgende keer eerst google gebruiken.
"Meep meep meep." Beaker

#3

Elmo

  Elmo


 • >1k berichten
 • 3437 berichten
 • VIP

Geplaatst op 23 september 2005 - 06:39

Hoe ver weg is Mars?

Niet naast de deur, voorlopig. De afstand tussen de Aarde en Mars varieert van 60 miljoen tot 380 miljoen kilometer, afhankelijk van de positie van de twee planeten ten opzichte van de zon. Een midweekje Mars zit er nog niet in. Maar dat kan veranderen: twee eeuwen geleden was het nog zes maanden varen naar Nederlands Indie en nu kun je in een halve dag op Bali zijn.

Om te snappen hoe ver het precies is naar Mars, kun je het beste de Aarde voorstellen als een munt van 2 euro. Mars is dan een eurocent (de kleur daarvan komt toevallig ook aardig overeen…) De Maan is dan een punaise die op ongeveer 65 centimeter afstand om de Aarde heen draait. De Space Shuttle draait rondjes om de 2 euro-munt op een afstand van minder dan een millimeter.

De zon is op deze schaal ongeveer zo groot als een flinke tuinparasol. De Aardse 2 euro-munt draait op ongeveer 300 meter afstand om die parasol heen, de Mars-eurocent staat ongeveer 450 meter van de parasol af.

Soms staan de twee munten aan verschillende kanten van de parasol, de afstand tussen de grote en de kleine munt bedraagt dan 750 meter.

Telkens wordt de cent echter in de binnenbocht ingehaald door de 2 euro-munt, en dan kan de afstand teruglopen tot 150 meter.

Sommige planeten zijn veel groter dan de Aarde en Mars. Jupiter bijvoorbeeld, de grootste planeet van ons zonnestelsel, is in deze vergelijking een flink etensbord op ongeveer 800 meter van de parasol. Andere planeten zijn juist weer kleiner. De kleinste, Pluto, is ongeveer zo groot als het wereldbolletje op de eurocent en staat zo'n zes kilometer van de parasol vandaan.

Je moet goede ogen hebben om euro's en centen te zien op dat soort afstanden. Maar alles is relatief: de sterren zijn nog verder weg. Het dichtstbijzijnde sterrenstelsel, Alpha Centauri, bestaand uit twee grote parasollen en een kleintje, is op de euro-schaal ongeveer 80 miljoen kilometer ver weg….


http://www.marssocie...vermars.php#ver
Never underestimate the predictability of stupidity...

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures