Springen naar inhoud

[mechanica] trusses


 • Log in om te kunnen reageren

#1

De Pianoman

  De Pianoman


 • 0 - 25 berichten
 • 20 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 27 maart 2011 - 23:43

Hallo, ik ben vast komen te zitten met het volgende probleem:

Geplaatste afbeelding

Het idee achter Castigliano's Theorem is dat de krachten die op de structure werken een bepaalde afstand afleggen en daardoor arbeid in het systeem stoppen. Deze vorm van energie komt in de trusses terug als 'strain energy', dus het uitrekken/korter worden van de staven. Maar goed, als ik Castigliano toepas, kom ik op een formule uit waarmee ik alleen het product A*E van de staven kan berekenen. Heeft iemand een idee over wat ik moet doen om achter het andere product, E*I, te komen? Voor zover ik weet heeft E*I veel te maken met de buiging van 'beams', maar in de vraag staat dat alle trusses 'hinged' zijn, waardoor er (volgens mij) in de staven alleen normaalkrachten ontstaan.

Een tweede vraag dan nog: Het systeem is voor zover ik zie 'simply supported' (eenvoudig ondersteund?), hetgeen inhoudt dat in de ideale wereld punt A en C totaal niet bewegen, en de afstand tussen A en C hetzelfde blijft. Indien dat het geval is, en alle staven 'hinged' zijn, is er toch geen mogelijkheid dat in de staaf tussen A en C een normaalkracht ontstaat? In dat geval zou staaf AC verkorten/verlengen, en zou het systeem dus niet simply supported zijn. Maar waarom is de staaf dan getekend? Puur om verwarring en twijfel te creeeren?

Ik hoop dat dit verhaal niet te vaag is...in ieder geval bedankt voor degene die hier tijd in wilt steken ;)

ps: ik krijg alles in het engels, dus geen idee hoe ik alle termen moet vernederlandsen.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

De Pianoman

  De Pianoman


 • 0 - 25 berichten
 • 20 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 12 april 2011 - 20:37

Ok....blijkt dat het plaatje niet klopt en de onderste verbinding een roloplegging moet zijn...

[solved]

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures