Springen naar inhoud

- - - - -

Als sporten ongezond wordt


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

  Wien Ee


 • >1k berichten
 • 3133 berichten
 • VIP

Geplaatst op 03 april 2011 - 11:31

Sporten wordt gezien als een gezonde bezigheid. Het kan echter ook uit de hand lopen, waardoor het een ongezonde verslaving wordt. Waar ligt het omslagpunt van gezond naar ongezond, in welke mate komt sportverslaving voor, en vooral: wat is eraan te doen?

‘Sporten wordt als gezond gezien en doorgaans aangemoedigd. Dat ligt anders bij een drugs- of alcoholverslaving. Sportverslaving is weliswaar minder schadelijk voor de lichamelijke gezondheid, maar vooral mentaal is het niet gezond.'
Wanneer iemand sport om een geďrriteerd, gestrest of rusteloos gevoel tegen te gaan, de controle verliest en dus niet meer in staat is om te minderen, spreek je van een sportverslaving. Vaak gaat die gepaard met extreem letten op eetgedrag (caloriearm en/of veel aandacht voor gezonde voeding); en als er sprake is van een blessure sporten deze mensen gewoon door. Dat laatste is zeker niet gezond, het eerste balanceert soms op het randje van een eetstoornis.
Ook verkiezen de sportverslaafden hun beweging boven andere verantwoordelijkheden. Mannen kiezen ervoor minder tijd door te brengen met hun familie, vrouwen laten hun werk ervoor schieten.

Lees meer ... Radboud Universiteit Nijmegen
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8405 berichten
 • VIP

Geplaatst op 04 april 2011 - 10:48

De meeste topsporters zouden hier wel in passen als ze geen goede begeleiding hebben die ze rust bij blessures oplegt.
"Meep meep meep." Beaker

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures