Springen naar inhoud

Hoogbegaafd?


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

Squadron

  Squadron


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 04 april 2011 - 21:36

Ik hoor vaak dingen over hoogbegaafdheid, maar wat is het nu precies?
Ben ik misschien hoogbegaafd?

Ik was op de basisschool altijd wel wat apart, maar kon het wel goed met de rest vinden.
Ik haalde niet echt hoge punten, maar ik hoefde ook bijna niets te doen om goed te scoren.
Ik had wel een apart gevoel voor humor en had veel energie(ik deed vaak "gek") ook dacht ik erg veel over alles na, vooral over de wetenschap, zoals over hoe het heelal is onstaan, hoe het werkt, of wat de zin is van het leven.
Op de middelbare school ging ik naar het VWO, waar ik in het begin erg goede punten haalde, door mijn doorzettingsvermogen. Toen kwam ik erachter dat ik helemaal niet zoveel hoefde te doen om over te gaan, en sinds het 4de leerjaaar heb ik me niet erg veel meer ingezet. Nu zit ik in VWO-6 en loop ik op sommige dingen achter, doordat ik veel dingen niet gemaakt of geleerd heb, maar wel altijd overging, en dus een achterstand in kennis op heb gebouwd.

Ik heb nu weinig vrienden die dichtbij wonen, want iedereen bij wie ik in de klas zat op de basisschool zat op vmbo of havo. Ook voel ik me anders dan deze mensen, en heb ik al een tijd geen contact meer met ze. Iedereen houdt zo veel van uitgaan e.d., maar ik zie er vaak niet echt de lol van in. Soms is het wel leuk, maar ik verveel me al snel, en ik wil ook niet veel alcohol drinken, vanwege de gevolgen. Ik voel me alsof ik op sociaal gebied een outsider ben, doordat ik nu erg verlegen ben, terwijl ik vroeger zo open was tegen iedereen. Dit komt denk ik doordat ik me anders voel, alsof ik er niet bij hoor.

Ik heb altijd al verschillende interesses gehad, zoals in dinosauriers toen ik klein was, en ook natuurkunde en sterrenkunde hebben me altijd al aangetrokken. Ik ben in veel dingen altijd goed geweest (zoals in engels, wat ik bijna compleet in mijn eentje heb geleerd via TV en PC), zoals oorzaak/gevolg verbanden, of vooruitkijken naar wat er allemaal kan gebeuren, waardoor ik soms rusteloos ben, omdat ik zie wat er allemaal fout kan gaan.
Ook weet ik zeker dat ik veel hogere punten zou kunnen halen op school, maar het is allemaal zo saai, en de interessante dingen weet ik allemaal al.

Ik wil van alles ook altijd weten hoe het precies werkt, en vind het irritant als dit niet bekend is, en probeer het dan zelf uit te zoeken. De laatste tijd ben ik een beetje lusteloos, want ik heb nergens echt zin meer in..
Ook mijn ouders beginnen zich zorgen over mij te maken, omdat ik een beetje gefrustreerd ben over school en mijn achterstand, terwijl ik weet dat ik veel beter kan.

Wat denken jullie ervan?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Thionyl

  Thionyl


 • >1k berichten
 • 1696 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 april 2011 - 21:50

Hoogbegaafd zijn is zeker niet altijd een zegen. Daarnaast is het onder te verdelen in oa IQ en EQ. Doe gewoon je best en je komt wel ergens terecht waar je je prettig voelt. Anders gewoon lekker boeken lezen.

LiA


#3

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8404 berichten
 • VIP

Geplaatst op 05 april 2011 - 11:05

We gaan hier geen persoonlijke problemen bespreken. Daar biedt wetenschapsforum geen plek voor, hoewel mensen vaak goedbedoelde adviezen kunnen geven, is het ons beleidt om mensen door te verwijzen naar huisarts/specialist. Ook in jou geval doen we dat dus bij deze. Een psycholoog kan door middel van een IQ test eerst vaststellen of je inderdaad hoogbegaafd bent en je -indien nodig- hierbij ook ondersteuning bieden.

hier komt een slotje op.
"Meep meep meep." Beaker

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures