Springen naar inhoud

Fouten in visuele waarneming


 • Log in om te kunnen reageren

#1

avandalen

  avandalen


 • >25 berichten
 • 33 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 05 april 2011 - 09:25

Laatst zaten mijn vrouw en ik op een terras. Eerst hadden wij twee kopjes koffie besteld. Het is de gewoonte dat ik daar dan ieder twee zoetjes in doe. Later bestelde ik koffie en zij een appelsap. Toen de drankjes arriveerden ging ik ervan uit dat er weer twee kopjes koffie waren en ik deponeerde ook twee zoetjes in haar appelsap. Toen realiseerde ik mij dat ik echt twee kopjes koffie heb gezien in plaats van koffie en appelsap. In dit geval werd duidelijk dat wat ik zag niet klopte maar dat zal niet altijd zo zijn.
Wie heeft er ook wel eens fouten in de visuele waarneming geconstateerd bij zichzelf?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

317070

  317070


 • >5k berichten
 • 5611 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 05 april 2011 - 10:58

Ik denk dat iedereen dat wel eens gehad heeft. Er zijn mensen die er zelfs speciale producten voor innemen (zowel om de hallucinaties op te wekken en weg te werken.)

Ik herinner me nog de eerste dag(en) dat ik in de slachterij moest gaan werken, en aan de lopende band varkenskarkassen zag passeren, de hele dag door, overal rondom mij.
Geplaatste afbeelding
Wel, toen ik thuis kwam, waren alle gordijnen karkassen. Toen ik er echt naar keek was het voorbij, maar zodra ik opnieuw iets anders deed was het terug. Alle gordijnen karkassen... dat is gelukkig na een paar dagen overgegaan.
What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet
And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign
-Alanis Morisette-

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures