Springen naar inhoud

Dringende vraag over slechthorende


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

Lessientje

  Lessientje


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 07 april 2011 - 13:25

Hallo allemaal,

Mijn naam is Lessien, ik ben 20 jaar oud en zit in examenklas 6VWO. Ik zit al een tijdje met een vraag in mijn hoofd die ik maar niet beantwoord kan krijgen. Hier het verhaal:

De vriend van mijn zus is slechthorend, eigenlijk bijna doof. Zonder zijn gehoorapparaten in hoort hij helemaal niets. Naast het feit dat hij slechthorend is, slaapwandelt hij ook veel. Bijna iedere avond is hij wel op pad ergens naartoe of vraagt hij mijn zus in zijn slaap waar hij in godsnaam beland is.

Dit lijkt op het eerste gezicht natuurlijk niet heel vreemd, maar wat ik wel heel vreemd vind, is dat mijn zus en hij kunnen communiceren terwijl hij slaapt en dus zijn gehoorapparaten niet in heeft. Als hij tijdens het slaapwandelen vraagt waar hij beland is en mijn zus rustig reageert met: "je ligt gewoon in bed op onze slaapkamer" antwoord hij met een scherp: "helemaal niet! ik ben heel ergens anders!"

Er is dus echt sprake van vraag en antwoord, zonder dat hij mijn zus zou moeten kunnen horen, omdat hij zijn gehoorapparaten niet in heeft. Dit vind ik een vreemd verschijnsel en ik kan me maar niet bedenken wat dit veroorzaakt. Het enige wat ik kan bedenken, is dat zijn gehoorbeschadiging dan niet echt is maar dat dat veroorzaakt wordt door iets mentaals. Hij is doof geboren, zijn tweelingbroertje ook. Ook zijn tweelingbroertje doet precies hetzelfde.

Heeft een van jullie misschien enig idee waardoor dit veroorzaakt wordt? En of ik gelijk kan hebben als ik zeg dat hun gehoorbeschadiging dan "tussen de oren" zit? Ik ben natuurlijk maar een examenkandidaat en heb eigenlijk nooit biologie gehad in mijn leven, ik denk dus dat jullie er meer vanaf weten.

Ik wacht graag jullie antwoord af, alvast erg bedankt.

Lessien

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8405 berichten
 • VIP

Geplaatst op 07 april 2011 - 14:16

Persoonlijke medische problemen gaan we hier niet bespreken. De kans op verkeerd en slecht advies is te groot zonder een volledige casus en zonder gekwalificeerd personeel. WSF kan en wil deze verantwoordelijkheid niet dragen.

-slotje-
"Meep meep meep." Beaker

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures