Springen naar inhoud

Meten vetpercentage: weegschaal en meten weerstand


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Wimpie44

    Wimpie44


  • >250 berichten
  • 429 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 april 2011 - 13:22

1/. Er zijn tegenwoordig weegschalen die naast het meten van het lichaamsgewicht ook het vetpercentage aangeven. Op de plaat waarop je staat, wordt waarschijnlijk de elektrische weerstand gemeten.

Hoe nauwkeurig is deze methode voor het bepalen van het vetpercentage van het totale lichaamsgewicht ?
Dus is dat op 5-10% nauwkeurig tov het werkelijke vetpercentage, of juist beter of slechter ?


2/. Als je de BMI van iemand bepaalt, dus BMI = massa (kg) / lengte x lengte (m^2) is dan naast de uitkomst van de BMI ook een relatie (verband in een formule) aan te geven naar het vetpercentage van het totale lichaamsgewicht ?

3/. Als je mechanische arbeid verricht op bijv. een ergometer, dan is de mechanische arbeid die verricht wordt, nauwkeurig te bepalen. Vaak wordt dan aangenomen, dat de totale energie door het lichaam verstookt wordt een waarde heeft die 4-5x hoger is dan de geleverde arbeid.
Als ik kijk naar ergometers waarbij je lengte, gewicht, leeftijd invoert, dan is de hoeveelheid berekende energie die verbruikt wordt bij zwaardere personen vaak rond een factor 6x hoger, dan de mechanische arbeid die verricht wordt op de ergometer. Is er een benaderingsformule voor de praktijk waarbij het rendement van het lichaam kan worden aangegeven. In bovenstaande voorbeelden is dat bij een factor 4,5 of 6 dus resp. (1/4), (1/5) of (1/6) dus resp. 25%, 20% of 16.7%. Het rendement (1/6) zie ik bij BMI tussen 25-27, dus "wat" overgewicht tov het referentie gewicht.

Veranderd door Wimpie44, 18 april 2011 - 13:23


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures