Griep meten met mobieltje

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 9.240

Griep meten met mobieltje

Griep meten met mobieltje

Onderzoekers van het computerlab van de universiteit van Cambridge hebben een app ontwikkeld die kan helpen bij het monitoren van griepepidemieën.


De app met de naam FluPhone doet twee dingen. Hij houdt bij of de eigenaar van de telefoon griepachtige symptomen heeft (door periodiek te vragen of de gebruiker klachten heeft) en registreert de nabijheid van andere mobieltjes met de app. Op die manier wordt informatie verkregen over ontmoetingen tussen (geïnfecteerde) mensen, wat moet leiden tot een beter begrip van hoe de griep zich in de gemeenschap verspreidt. De onderzoekers stellen dat met de app contacten tussen mensen zeer nauwkeurig bepaald kunnen worden.


Een drie maanden durende pilotstudie in Cambridge, toevalligerwijs gedurende de Mexicaanse griepepidemie, liet zien dat de app bruikbare informatie geeft over de verspreiding van infectieziekten, vertelt prof. Jon Crowcroft in een tijdschrift van de universiteit van Cambridge. ‘Met de verkregen informatie konden we geïnfecteerde mensen ontdekken die asymptomatisch waren. Zij waren te identificeren via hun contacten die wel de ziekte ontwikkelden.’


...


Lees verder: http://medischcontact.artsennet.nl/Tijdsch...t-mobieltje.htm


Bron: Medisch contact.

Reageer