Springen naar inhoud

- - - - -

Griep meten met mobieltje


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 11 mei 2011 - 13:58

Griep meten met mobieltje
Onderzoekers van het computerlab van de universiteit van Cambridge hebben een app ontwikkeld die kan helpen bij het monitoren van griepepidemieŽn.

De app met de naam FluPhone doet twee dingen. Hij houdt bij of de eigenaar van de telefoon griepachtige symptomen heeft (door periodiek te vragen of de gebruiker klachten heeft) en registreert de nabijheid van andere mobieltjes met de app. Op die manier wordt informatie verkregen over ontmoetingen tussen (geÔnfecteerde) mensen, wat moet leiden tot een beter begrip van hoe de griep zich in de gemeenschap verspreidt. De onderzoekers stellen dat met de app contacten tussen mensen zeer nauwkeurig bepaald kunnen worden.

Een drie maanden durende pilotstudie in Cambridge, toevalligerwijs gedurende de Mexicaanse griepepidemie, liet zien dat de app bruikbare informatie geeft over de verspreiding van infectieziekten, vertelt prof. Jon Crowcroft in een tijdschrift van de universiteit van Cambridge. ĎMet de verkregen informatie konden we geÔnfecteerde mensen ontdekken die asymptomatisch waren. Zij waren te identificeren via hun contacten die wel de ziekte ontwikkelden.í

...

Lees verder: http://medischcontac...t-mobieltje.htm

Bron: Medisch contact.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures