Springen naar inhoud

Lng


 • Log in om te kunnen reageren

#1

RaYK

  RaYK


 • >250 berichten
 • 844 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 mei 2011 - 21:01

Hey,

aardgas wordt vloeibaar bij -160C (1 bar), als ik het goed begrijp wordt dit behaald door eerst het aardgas op zich in druk op te drijven en daarna vlug te doen expanderen, waardoor de temperatuur daalt. Dit wordt dan herhaalt tot de temperatuur van -160C is behaald en aardgas dus vloeibaar wordt.. Klopt deze uitleg?

Hoe bereken je dan tot welke drukken je moet gaan en hoe rap je moet laten expanderen.. en wat dan de uiteindelijke temperatuur zal zijn na 1x expanderen?

alvast bedankt!
Ray
Steun de wetenschap en het forum en versterk ons boinc team! - voor meer info kijk op de hoofdpagina onder 'distributed computing'

"The beginning of knowledge is the discovery of something we do not understand" - Frank Herbert (1920-1986)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fred F.

  Fred F.


 • >1k berichten
 • 4168 berichten
 • Pluimdrager

Geplaatst op 19 mei 2011 - 11:20

Aardgas wordt eerst behandeld om H2S , CO2 en H2O te verwijderen, daarna een stuk afgekoeld en in een destillatiekolom gevoerd om C5 en zwaardere molekulen te verwijderen, daarna nog veel verder afgekoeld en door een expander (turbine) geleid waardoor een groot deel van het aardgas condenseert bij -160 oC / 1 atm. Dat afkoelen gebeurd door koelcycli (refrigeration cycles).

Google eventueel naar: Shell DMR process
of: Shell PMR process
Hydrogen economy is a Hype.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures