Zomercursus big science

Moderator: Rhiannon

Reageer
Berichten: 1

Zomercursus big science

Ik hoop dat ik dit in het goede forum heb geplaatst, hierbij een aankondiging voor een cursus over natuurwetenschap. Open voor iedereen, niet veel voorkennis vereist, gratis voor studenten.

Van 4 tot en met 8 juli wordt aan de Universteit Leiden de zomercursus Big Science gegeven door Bas Haring en Ionica Smeets.

Big Science is een cursus waarin je in één week leert over een aantal grote natuurwetenschappelijke thema's die van belang zijn voor de grote en kleine vragen van het leven. In deze cursus komen tien belangrijke natuurwetenschappelijke onderwerpen voorbij, met filmpjes, experimenten en teksten uit de populair-wetenschappelijke literatuur. Op een korte, frisse maar wel verantwoorde manier. Niet omdat er niet meer over deze onderwerpen te vertellen is, maar wel omdat het beter is er iets vanaf te weten dan niets.

Bij Big Science horen ook excursies naar een laboratorium en Museum Boerhaave. De zomercursus wordt afgerond met een tentamen in de week van 11 juli (eenmalige herkansing in september, 2 ECTS). Alle deelnemers die het tentamen succesvol afleggen, ontvangen een certificaat.

De cursus is gratis voor universitaire studenten, overige deelnemers betalen 100 euro.

Prof. Dr. Bas Haring is bijzonder hoogleraar Publiek begrip van wetenschap. Dr. Ir. Ionica Smeets is wiskundige en wetenschapsjournalist. Ze slaan allebei graag bruggen tussen exacte wetenschap en het dagelijks leven.

Meer informatie: Big Science, Universiteit Leiden

Reageer