Springen naar inhoud

- - - - -

Antirookbeleid kan 13.000 levens redden


 • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

  DePurpereWolf


 • >5k berichten
 • 9240 berichten
 • VIP

Geplaatst op 25 mei 2011 - 15:38

Antirookbeleid kan 13.000 levens redden

Door een effectief tabaksontmoedigingsbeleid zijn de komende tien jaar in Nederland 13.000 mensenlevens te redden. Dat zegt directeur Lies van Gennip van antirookorganisatie Stivoro, op basis van nog niet gepubliceerd Europees onderzoek.

Antirookorganisaties overwegen op Wereld Niet Roken Dag, dinsdag 31 mei, een bijeenkomst te organiseren waar zij onder meer de resultaten presenteren van het Nederlandse deel van een omvangrijk Europees onderzoek naar de gevolgen van tabaksgebruik en antirookbeleid. Het onderzoek is gehouden in zestien landen, en gefinancieerd door de Europese Commissie.

...

Lees verder: http://medischcontac...vens-redden.htm

Bron: Medisch Contact

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

vlaaing peerd

  vlaaing peerd


 • >100 berichten
 • 133 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 mei 2011 - 15:30

google laat me in de steek. Ik ben op zoek naar een artikel wat ik enkele jaren geleden las over verslaving, hierin werd vermeld dat neiging tot verslaving voor een groot deel genetisch was aangelegd en dat het percentage verslaafden door de geschiedenis heen eigenlijk nooit veranderd is.

Deze bewering van Stivoro staat nl enigszins haaks op dat onderzoek. Uiteraard is het goed om vanuit de maatschappij een ontmoedigend beleid tov ongezonde gewoontes te voeren, maar het moet gebaseerd zijn op werkelijkheid en niet omslaan naar een ultrafanatieke anti-houding. Welke bij Stivoro nog wel eens te bemerken is.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures